Magyar siker a Food 4U európai középiskolai videó spot pályázaton

Agro Napló
Szeptember 23-án, Luca Zaia olasz agrár-, élelmezéspolitikai és erdészeti miniszter részvételével, nagyszabású díjátadó ünnepség keretében befejeződött az idén 5. alkalommal kiírt Food4U pályázat, melyben 16 európai ország (Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Görögország, Olaszország, Luxemburg, Norvégia, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Magyarország) középiskolai tanárjai és diákjai vettek részt.

 

A díjátadást az olasz MTV internetes honlapján élőben közvetítette. A pályázatot olyan videó spotok készítésére írják ki minden évben, melyek kiemelik és ösztönzik az egészséges és helyes táplálkozás fontosságát.



A pályázat benyújtási határideje 2009. május 29. volt. Azóta lezajlott az értékelési folyamat, melyben különböző (újságírók, kommunikációs szakértők, a táplálkozás szakértői, intézmények képviselői, hirdetési szakemberek, tan-és kutatóintézetek és -szervezetek képviselői) szakemberek vettek részt. A pályázatra több mint 400 video-spot érkezett, melyből a döntőbe 38 jutott be.



A döntőbe jutott videó spotokat alkotó diákok és tanárjaik a rendezők költségén részt vettek a Veneto tartományban megrendezett Food4U Videófesztiválon, és az azt záró, Rómába tartott ünnepségen. A magyar pályázók közül az orosházai Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola a „Death List” c. spottal, és a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium a „Love Tastes Better” c. spottal jutottak be.



A zsűri különdíját, a tavalyi közönségdíjas orosházai Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola spotja kapta. A díjat Paulo De Castro, az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnöke adta át, aki kiemelte, hogy a jól felépített alkotás külön erénye, hogy az európai fiatalokat fenyegető mind három problémával, az alkohollal, a kábítószerrel és a helytelen étkezéssel foglakozik.



A 2009-es pályázat fődíját, az Olasz Köztársasági Elnök díját egy portugál iskola kapta.

Az összes spot megtekinthető a Food 4 U honlapján: http://www.food-4u.it/





Dr Hamar Balázs

 

Forrás: www.fvm.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 16:29