2024. július 18. csütörtök Frigyes

Agrár-kárenyhítés

Agro Napló
A jogosult termelőknek a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet folyamatosan, de legkésőbb 2009. október 20-ig, a területileg illetékes Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz (MgSzH) kell benyújtaniuk.

 

A mezőgazdasági vállalkozóknak az egységes területalapú támogatási kérelemmel együtt – amelynek végső határideje 2009. május 15. volt – be kellett jelentkezni a Nemzeti Agrár-kárenyhítési Rendszerbe. Az őstermelők ugyancsak ez ideig nyilatkozhattak önkéntes belépési szándékukról. Akik a kötelező vagy az önkéntes bejelentésnek eleget tettek, azoknak 2009. június 30-ig – a szántóterület után hektáronként 800 Ft, a gyümölcsültetvények után 2 ezer Ft – hozzájárulást kellett fizetni.



A jogosult termelőknek a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet folyamatosan, de legkésőbb 2009. október 20-ig, a területileg illetékes Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz (MgSzH) kell benyújtaniuk. Ebben az igényelt kárenyhítő juttatás összegét meg kell határozni. Fontos, hogy a hozamértéket a tárgyévben ténylegesen hasznosított termőföldről betakarított termésmennyiséget alapul véve, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 2009. szeptember 23-án megjelent közleménye alapján kell figyelembe venni. A kérelem pontos és szakszerű kitöltéséhez célszerű a földhasználóknak igényelni a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók segítségét. – mondta Varga Gábor, a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója.

 

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/agrar-karenyhites_

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 16:29