Megnyílt a 28. AGRO+MASHEXPO

Agro Napló
Gőgős Zoltán az FVM államtitkára nyitotta meg a hazai legnagyobb mezőgép kiállítást és egyben a Magyar Kert illetve Szőlészet Pincészet kiállításokat, amelyek január 30-ig várják a szakembereket és gazdákat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

 

A kiállítások összesen mintegy húszezer négyzetméteren, közel 300 kiállító részvételével zajlanak. A kiállításokon hazánkon kívül 12 ország kiállítói vesznek részt, a legtöbb kiállító Németországból érkezik, de lesznek a szomszédos országokból, illetve távolabbról Hollandiából és Lettországból, valamint Dániából is.



Csütörtökön lesz az Agrármarketing és Média Nap, valamint a Lengyel mezőgazdasági cégek bemutatkozása - Eredmények és az együttműködés lehetőségei címmel tartott konferencián. A programban pénteken borászati konferencia, illetve a „Mezőgazdasági eredetű szilárd tüzelőanyagok alkalmazásának lehetőségei és korlátai, a CO2 gazdálkodás figyelembe vételével” című előadás sorozat várja a szakembereket.



A „G” és „D” pavilonban a Fórum színpadokon folyamatosan zajlanak az előadások. A szakmai témák mellett pénzügyi, finanszírozási kérdésekről, hitelezési lehetőségekről is tartanak előadásokat a terület ismert szakemberei.



Európai kezdeményezés hazai nyitánya zajlik a Magyar Kert kiállításon. A Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége (MAKEOSZ) 2010-es évi kiemelt feladatának tekinti az ún. „Green City” egy új, koncepció-filozófia bemutatását és népszerűsítését a szakmai körökben. Az európai szintű mozgalom első, nyilvános bemutatására a Magyar Kert 2010-es kiállításán kerül sor a „Green City Magyarországért” című előadásban.



Az idén 3 innovációs díjat és két különdíjat hoztak el a termékversenyen pályázó cégek. A díjak odaítéléséről az FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet szervezésében összeülő szakmai zsűri döntött. A díjakat január 28-án , csütörtökön Gráf József a földművelési tárca minisztere adja át a nyertes cégeknek.



Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/megnyilt_a_28_agromashexpo

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?