Gabona, takarmánykeverék és állategészségügyi kiállítás

Agro Napló
2010. február 2-5. között immáron tizenötödször rendezték meg Moszkvában a jubileumi „Gabona, Takarmánykeverék és Állategészségügy" elnevezésű nemzetközi szakmai kiállítást a VVC (Összoroszországi Kiállító Központ) területén. A kiállítás szervezői az OF Mezőgazdasági Minisztériuma, Moszkva Kormánya, a VVC az Orosz Gabonaszövetség, az Orosz Takarmánykeverék Szövetség, az Orosz Szója Szövetség, az orosz baromfi és sertés tenyésztők szakszövetségei, és egyéb szakmai szervezetek.

 

A 24 országból érkezett kiállító cégek száma idén 289 volt, ami a tavalyi számmal nagyrészt megegyezik, a kiállítás a VVC 57-es pavilonjában került elhelyezésre 10000 négyzetméteren. 2008-ban 8600 látogató volt, 2009-ben pedig 9000, és az idén is hasonló mértékű látogató növekedést kalkulált a szervezőbizottság. A legnagyobb számú orosz résztvevőn (194 kiállító) kívül a német és a holland megjelenés volt még jelentős mértékű, de jelen voltak az USA, Kanada, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Nagy Britannia, és egyéb mezőgazdaságilag jelentős ország képviselői is.



Magyarországról egyedül az Agrofeed cég képviseltette magát egy 30 négyzetméteres standon. Profiljuk a premixek gyártása, mely területen az utóbbi években tekintélyes oroszországi volument értek el. Tulában saját képviselettel rendelkeznek és az agrárvonatkozású orosz régiókkal kiterjedt kapcsolatot tartanak fent. Forgalmuk a magyar-orosz agrárkereskedelem 5%-ot meghaladó volumenű, s ilyen arányú részesedéssel rendelkeznek az orosz premix- kereskedelemben is.





Kenedi Ákos

Forrás: www.fvm.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?