2024. augusztus 27. kedd Gáspár

Október 20-ig kell beadni kárenyhítési kérelmeket

Agro Napló
Még 2 napig adhatják be a kárenyhítő juttatások iránti kérelmüket azok a termelők, akik a nemzeti agrár-kárenyhítési rendszerhez csatlakoztak.

 

A kérelmeket 2011. október 20-ig a területileg illetékes kormányhivatalhoz kell eljuttatni. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú, a késve benyújtott kérelmeket elutasítják.



A kárenyhítési juttatás feltétele, hogy a gazdálkodó határidőre befizesse a kárenyhítési hozzájárulást, és a gazdaságot ért elemi kárt a területileg illetékes kormányhivatalnál bejelentse.



Azok a termelők, akik a betakarítást még nem fejezték be, kérelmüket előzetesen becsült adatok alapján tölthetik ki, és adhatják be 2011. október 20-ig. A végleges adatokat a betakarítás után 2011. december 20-ig kell benyújtani.



A nemzeti agrárkár-enyhítési rendszer jégeső-, fagy-, belvíz-, aszálykár bekövetkezésekor biztosít kárenyhítő juttatást az érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező mezőgazdasági termelők részére. A kormány a Kárenyhítési Alapban összegyűlt pénzt minden évben megduplázza, így tavaly 4,2 milliárd forint állt rendelkezésre.



(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?