2024. május 5. vasárnap Györgyi

Magyarország megosztja mezőgazdasági tapasztalatait Ghánával

Agro Napló
Magyarország évszázados mezőgazdasági hagyománnyal és szaktudással, kutatási és innovációs sikerekkel rendelkezik, tapasztalatait kész megosztani az erre nyitott afrikai országokkal, így Ghánával – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Kennedy Osei, ghánai mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettessel szerdán folytatott egyeztetésen – közölte az MTI.

Fotó: Reuters

A szaktárca közleménye szerint Farkas Sándor a kétoldalú tanácskozáson hangsúlyozta, hogy Magyarország különleges partnerként tekint Ghánára, ahol már most is vannak magyar gazdasági szereplők, akiket az agrárdiplomácia is segíti majd.

Emlékeztetett a 2017 ősze óta működő ghánai-magyar mintafarm példájára, amelynek sikere után Magyarország új projekteken dolgozik, a vetőmagtermesztés mellett magyar állatfajtákat - sertést, baromfit - is meghonosítanának. Az ilyen mintafarmok kiváló lehetőséget biztosítanak a magyar termékek, és innovációk bemutatására, illetve a ghánai piacra való belépést segítik - tette hozzá.

A két ország képviselője beszélt az Agrárminisztérium-ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közötti ösztöndíjprogramról és a magyar, illetve ghánai kutatóintézetek közötti együttműködésről is. Ezt Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója és ghánai partnerintézménye nevében annak képviselője együttműködési szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg - közölte a tárca.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!