Újdonság az Amazonetől: Catros+, a kompakt tárcsás borona nagyméretű tárcsákkal (x)

Agro Napló
Az Amazone speciálisan a gyors, sekély és intenzív talajműveléshez kínálja az új, Catros+ típusú kompakt tárcsás boronáit. A nagyméretű, csipkés, 510 mm átmérőjű tárcsák kiválóan alkalmasak 3,0 és 3,5 m fogásszélességben nagy szármaradvány bedolgozására. A Catros+ típusok nagyszerűen használhatók tarlóhántásra, kukoricaszár bedolgozására, zöldterületek feltörésére és az ugar rekultiválására.

 

A rövid és kompakt felépítésű Catros+ típusok a csekély vonóerőigénnyel tűnnek ki, alapfelszereltség a beépített kőbiztosítás és a beépített csúszógyűrű-tömítésű karbantartásmentes tárcsacsapágyazás. Mivel a tárcsák külön és a gumirugós elemen keresztül elasztikus csapágyazásúak, ennek köszönhetően nagyon jó a talajegyenetlenségekhez történő alkalmazkodás is.



A talaj visszatömörítéséhez a kompakt tárcsás boronákat különböző eszközökkel mint a tüskés henger vagy a tandem henger lehet kombinálni. A legtöbb esetben az optimális megoldás a tömör gumigyűrűs henger. Ez a henger elegyengeti a talajfelszínt és csak sávosan tömöríti azt. Így a sávokban jó talajzárás és ideális csírázási feltételek alakulnak ki. A fennmaradó, vissza nem tömörített sávokban ezzel szemben további vízmennyiség tud a talajba szivárogni, így az iszaposodás veszélye jóval kisebb.

 


A csipkés tárcsával szerelt Catros+ munkagépek különösen alkalmasak nagy szalmamennyiségek bedolgozására.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?