Farmtechnika

Agro Napló
Az1990-es év meghatározó volt az azt követõ évekre . Több sorsdöntõ esemény szegélyezte addíg sem eseménytelen életemet .Már év elején nagy megtiszteltetés ért az akkor már pár éve mûködõ Új Zélandi Magyar vegyesvállalattól név szerint a HUNZAG Kft-tõl .Felkérésükre 5 hetes tanulmányúton vehettem részt Új Zélandon.Ebben a csodálatos országban nem csak élményekkel,hanem sok sok tapasztalattal is gazdagodtam.
Legnagyobb élményt a legeltetés technológiájuk jelentette.Az ott használatos eszközök berendezések az akkori technika magas színvonalát képviselték.

Ebben a pár hétben véglegesen elhatároztam, hogy sorsomat összekötöm az ott látott kerítésépítési technológiával,valamilyen módon tapasztalataimat kamatoztatom hazánkban is.

Vállalkozásomat 1991-ben, rá egy évre alapítottam.Kezdetben több tevékenység szolgálta vállalkozásom hol sikeres hol sikertelen mûködését.A mezőgazdaság átszerveződése az új vállalkozási formák megjelenése és a tőkehiány miatt csak pár megrendelést eredményezett.

1995 –ben volt az az év amikor egy szerencsés véletlen alapján megkerestek az autópálya építő főmérnökségről vadvédő kerítés kivitelezése céljából.

Az általam mûködtetett cölöpverő technológia érdekelte őket.

A munka nagy kihívást és újabb tapasztalatokat jelentett számomra.

Az M-1 autópálya mellett elkészült vadvédő kerítés referenciát biztosított a Gyulaji Rt-nek és a Hilltop Neszmély borászati Rt-nek.

Hosszú évekre nyúló kapcsolat alakult ki ezekkel a rendkívül sikeres vállalkozásokkal.

Ma már nem jelent megoldhatatlan feladatot, hogyha a kordonrendszer kivitelezését nem a hagyományos akácoszlopos megoldással kérik megépíteni hanem a legkorszerûbbnek számító fémoszlopokkal.Ennek elkészítésében is verhetetlenek vagyunk. Megbízhatóságunknál csak kedvező áraink vonzóbbak megrendelőink számára.

A vadvédelmi kerítések közül az elektromos védelmi rendszerek mellett a mechanikai védelmet biztosító rendkívül tartós fonatokkal megépített kerítéseket javasoljuk ültetvények,csemetekertek és ipari létesítmények védelmére.

Vállalkozásomat már családom tagjai is segítik, lányaim pénzügyi és közgazdasági ismeretei nagy segítségemre vannak további terveim megvalósításában.

Az elmúlt több mint tíz évben nagyon sok üzletfelemmel szoros szakmai és emberi kapcsolatot is sikerült kialakítanom .

Talán ezt érzem a legnagyobb eredménynek és ezért is megérte vállalni ezt az utat.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?