Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

Agro Napló
2001. szeptember 12-15. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az idén csaknem kétszázezer látogatóra számítanak a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok (BNG) szervezõi. A 8. alkalommal megrendezésre kerülõ szakvásárt az utóbbi évtized legsikeresebb mezõgazdasági rendezvényei között tartják számon a hazai és külföldi szakemberek.
A BNG csaknem negyedszázados múltra tekinthet vissza. A kezdetektől fogva a rendező házigazdák, a Bábolna Rt. és az IKR Rt. teljes partner-kapcsolati rendszerükkel adják azt a hátteret a rendezvényhez, amely biztosíték az eredményes üzleti tevékenységhez.
Ebben az évben a Hungexpo Rt. a rendezők partnereként részt vesz a Gazdanapok lebonyolításában, szakmai hírnevét, kiállításszervezői tapasztalát nyújtva a Gazdanapok magas színvonalú megszervezéséhez, kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez.
A BNG a legfrissebb, naprakész információkkal és üzleti ajánlatokkal - ahogy azt a látogatói felmérések is igazolják - elsősorban a szakembereket vonzza. A gazdálkodóknak a mezőgazdasági termelés egészéről, a hozzá szervesen kapcsolódó, kiszolgáló és feldolgozó gazdasági ágak újdonságairól, a vertikális integráció magyarországi lehetőségeiről és gyakorlatáról nyújt nélkülözhetetlen információkat. Nagy számban látogatják az agrárvertikum szakemberei és döntéshozói, a mezőgazdasági nagyüzemek, közép-üzemek, családi gazdaságok képviselői.
A négynapos kiállítás helyszíne a Bábolna Rt. központja lesz. A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok több évtizedes hagyományai, nemzetközi ismertsége biztos alapot szolgáltat arra, hogy Bábolna kiállítási centrummá fejlődjön. Az idei BNG rendezvényeinek sorában ismét meghatározó lesz az - IKR Rt. által szervezendő - amerikai típusú traktor- és gépshow - valamint a gyakorlati szántóföldi bemutató, ahol a szakemberek munka közben ismerhetik meg a legújabb talajmûvelési eljárásokat, gépkapcsolásokat, betakarítási és tartósítási technológiákat. A kiállításon minden gépes cégnek lehetősége lesz - az IKR-hez hasonlóan - mûködés közben bemutatni eszközeiket a nagyközönségnek.
A BNG, a szakmai részvétel és a szakmai látogatók száma miatt kiváló lehetőséget teremt szakmai rendezvények, partnertalálkozók, gyakorlati bemutatók, konferenciák megrendezésére. A sokrétû és színvonalas szakmai események a kiállításon túlmenően igazi szakmai fórummá és progresszív folyamatok gerjesztőjévé teszik a Gazdanapokat és a rendező Bábolna Rt-t.
A kiállítás keretében a rendezők a termelési integrációk szerepére kívánják a gazdálkodók figyelmét felhívni.
A Gazdanapok ugyanakkor joggal számít a téma iránt érdeklődő nagyközönségre, hiszen a kiállításon - gondosan összeállított tematikai csoportosításban - a termelés eszközeitől a feldolgozott élelmiszerekig rendkívül széles kínálat várja az ide érkezőket. A rendezvény egyben az észak dunántúli régió kiemelkedő idegenforgalmi eseménye is, amely - a lótenyésztéséről híres Bábolnán - a lovas turizmus képviselői számára nyújt bemutatkozási lehetőséget.
A szeptember 12-től nyitva tartó Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokra várjuk minden cég - hazai és külföldi - jelentkezését, amely termékeivel, szolgáltatásaival, agrárpiaci újdonságaival részt kíván venni a növénytermesztés, az állattenyésztés, az élelmiszeripar, egyszóval: a magyar mező- és élelmiszer-gazdaság fejlesztésében.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!