MF 8600-as sorozat 250–370 lóerős erőgépek most 3 év garanciával

Agro Napló
A Massey Ferguson zászlóshajója, az MF 8600-as széria tervezésénél elsődleges szempont volt egy olyan univerzális nehéztraktor gyártása, amely megkérdőjelezhetetlen erőt képvisel. Ám a nyers teljesítmény és sokoldalúság önmagában már nem elégíti ki a kategória követelményeit. Ezért olyan szempontok is elsődleges figyelmet kaptak, mint a robosztusság, hosszú élettartam, alacsony üzemelési költségek. A hagyományos Massey Ferguson értékeket is magáénak tudja a vezérgép család. Ilyenek például a maximális fokú kényelem, üzemanyagtakarékos motorok és egyszerűen kezelhető hajtóművek. Egyszóval az MF 8600-as minden modellje esszenciája annak, hogy mi is tesz egy nagytraktort Massey Fergusonná. Az Austro Diesel akciójával most még vonzóbbak az erőgépek: minden új MF 8600-as három év garanciával rendelkezik (maximálisan 2400 üzemóráig korlátozva) és már 20% önerő befizetésétől elérhető!

Az MF8600-as széria öt modellből áll 250 és 370 LE teljesítmény között. Mindegyik verziót hathengeres AGCO POWER (SISU) motorok hajtják 8,4 l-es hengerűrtartalommal.
A motorok gazdaságosságát a német PROFI magazin is elismerte tesztjében (2010. 02): a „nagy piros” traktor közel 16 l-rel fogyasztott kevesebbet vegyes munkavégzés alatt, mint egyes vetélytársai. A motorok azonban a kategória elvárásainak megfelelően erősek is. A legnagyobb MF 8690-es típus 370 LE-vel, nagyon alacsonyan leadott (1400–1600 f/p) maximális 1540 Nm forgatónyomatékkal rendelkezik. Minden traktor névleges motorfordulat maximuma 2100 f/p, ami csökkenti a zajszintet a fülkében és növeli az erőforrás élettartamát. 2008-ban AdBlue-t használó SCR rendszert először az MF alkalmazott a mezőgazdasági gépekben. Azóta már a 2. generációs szelektív katalitikus redukciós átalakítót használják a 8600-as traktorok dízel oxidációs katalizátorral. Így csökken a befecskendezett AdBlue mennyisége, illetve az üzemanyag-fogyasztás egyaránt.


Az erő átviteléről a Dyna-VT fokozatmentes hajtóművek gondoskodnak. Előnye a VT váltóknak, hogy az elektronika mindig az optimális motorfordulatot tartja, így egyrészt állandóan a megfelelő erő áll rendelkezésre, másrészt pedig elkerülhetők a motor felesleges túlpörgetéséből adódó üzemanyag-pazarló gázadások.
A fokozatmentesség miatt nincsenek rántások, teljesítménylyuk sem. A rendszerhez két sebességmemória érhető el. Így beállítható egy memória például közúti közlekedési tempóhoz, egy pedig munkavégzéshez. A hajtómű kezelése kategóriavezető egyszerűségével: a kormány bal oldalán található PowerControl irányváltó kart egyszerűen felfelé nyomjuk, ha gyorsítani szeretnénk vagy emelni a motorfordulatot. A kart visszafelé húzva pedig csökken a tempó/fordulat. Bal kézzel irányítható a traktor, a jobb kéz szabadon marad a munkagépek vezérléséhez.

A Massey Ferguson a kényelem szempontjából soha nem hozott kompromisszumot. Az MF 8600-asok fülkéje is rendelkezik minden funkcióval, ami az akár napi 14–16 órás munkaidőt is komfortossá teszi. Az intelligens ülés, fülke és mellsőtengely rugózás tükörsimává változtatja még a földeket is, a hűtőbox, automata légkondicionálás a megfelelő hőmérsékletről gondoskodik. A kezelőszervek kézre esnek, minőségi anyagokból állnak össze.
A panoráma üvegfelületek pedig minden irányba kiváló kilátást garantálnak.


A nehéz munkagépek illesztése sem jelent gondot a 8600-asoknak. A hátsó emelőmű kapacitása 12 000 kg, míg a fronthidraulika 5 000 kg-ot képes emelni. A zárt rendszerű hidraulika 200 l/perces „olajáramot” tesz lehetővé. A traktorok tömege üresen (olaj és folyadék feltöltések, kerék és frontsúlyok nélkül!) is 10 300 kg.

A gépek pedig most elérhetőbbek, mint valaha. Az Austro Diesel minden új MF 8600-as traktorhoz 3 év garanciát ad, 2400 üzemóráig maximálva. A finanszírozási akció keretein belül a traktorok elérhetők már 20% önerőtől, de választhatunk olyan konstrukciót is, amely 0% kamatot garantál. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Még van elnyerhető forrás öntözésre

Még van elnyerhető forrás öntözésre

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó pályázaton még van elnyerhető forrás – írja a nak.hu. Az egyszerűbb igénylésért ügyfélbarát...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?