2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Omikron Kereskedelmi Gyártó, Javító És Szolgáltató Kft.

Agro Napló
6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetény-Vezér út 7-9. Az OMIKRON KFT Kecskemét-Hetényegyháza Hetény vezér 7-9. sz. telephelye a mezõgazdasági talajmûvelõ gépgyártás területén vált országosan ismertté. Termékeiket mintegy harmincöt kereskedõ forgalmazza, így mindenki számára elérhetõ közelségbe jutnak gépeik.
A cég gyártmányskálája egy tudatos fejlesztési irány szerint alakul. Az elsőként megjelenő gépekre adaptálható konstrukciók kerülnek napjainkban piacra, így a jelenlegi igényeknek megfelelő gépek kerülnek a felhasználók birtokába, de régi vásárlóik is megvalósíthatják fejlesztéseiket.
Így alakult ki az OK-típusú sorközmûvelő kultivátor, mely mûtrágyaszóró felszerelésével az OKM-típusjelet kapta.
A mûtrágyaszóró adapter más típusú kultivátorokra is felszerelhető, sőt vetőgépre is lehet alkalmazni. Gazdaságosságát az idő folyamán bebizonyította az egymenetben történő sor-közmûveléssel és a pontos mûtrágya kiadagolásával 15 %-20 % termésátlag növekedést lehet elérni.
Magágykészítő kombinátorok 1,1 m-es elemekből épülnek fel ezáltal talajkövetőek, így a munkagép eltünteti a szántási és egyéb kisebb domborzati egyenetlenségeket. A konstrukció alkalmassá teszi a gépet szántóföldi kultivátorként, illetve kanalas fogas adapter alkalmazásával aprómagágy készítésére is.

Tárcsa kínálatukban óriási a választék.
„V” elrendezésû tárcsák 1,4 m-től 5,2 m-ig készülnek a 25 LE erőgéptől – 220 LE-ig, az igények kielégítésére.
Ezek a munkagépek készülnek könnyû, középnehéz, nehéz, függesztett, illetve vontatott és elmunkálóval szerelt kivitelben.
Az elmunkáló szerepét szeretnénk kiemelni, mennyire fontos, hogy a talajt minden esetben lezárjuk, megakadályozva annak kiszáradását.
A társaság új fejlesztése az „X” elrendezésû eltolt „V” tárcsája elmunkálóval szerelve is, mely tökéletes munkát hagy maga után, középen nem bakháttal és az „X” elrendezése folytán nem igényel különösebb beállítást.
Napjainkra az egyik legfontosabb és legszükségszerûbb gépük az altalajlazítók, melyek készülnek mély és középmély kivitelben.
Középmély nyírócsapos biztosítással kívánság szerinti késszámmal. Ültetvényekbe (szőlőbe, gyümölcsösbe) mélymûtrágyaadagolóval is.
Mélylazítók önbeálló késekkel, változtatható fogásszélességgel tömörítőhengerrel kerülnek kivitelezésre.

Gyûrûshengerük vontatott kivitelben egyedi összecsukási módon öt perc alatt szállítási illetve munkahelyzetbe hozható.

Kínálatukban szerepel még az ásóborona, melynek első tagja 2,8 m munkaszélességgel három sor ásókéssel és kettő sor törőhengerrel van ellátva.
A folyamatos fejlesztés mellett kínálatuk egyre bővül.

A fenti ismertetett gépekről és a fejlesztésekről bővebben telephelyükön Kecskemét-Hetényegyháza Hetény vezér u. 7-9. sz. vagy a 76/473-200, 06/30/9354-373, 06/30/9355-172 telefonszámokon kaphatnak felvilágosítást.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!