Kiss Árpád és Kiss Péter, Jánoshalma: Kipróbáltuk a Python technológiai csomagot

Agro Napló
A Kiss testvérek gazdasága (Multikáp Kft.) Jánoshalmán található. 400 hektáros területükbõl 300 hektáron termesztenek, illetve további 300 hektáron integrálnak kukoricát. Ez is mutatja, hogy a térségükben ez a legfontosabb kultúrnövény. A kft ügyvezetõje Kiss Árpád, aki növényorvosként irányítja a gazdaság növényvédelmét.  


(K.Á.) Nálunk az integrált területeken folytatott termelés minősége legalább olyan fontos, mint a saját földjeinken. Meg is szokták tőlünk, hogy olyan szolgáltatók vagyunk, akik korrekt információval látják el a partnereiket, és a különféle gyomproblémák megoldására mindig ismerik a legújabb technológiák nyújtotta lehetőségeket.



A kukoricában a magról kelő kétszikûek mellett elsősorban a mezei acat és a fenyércirok okoz gondot. Mi a pre- ill. a korai poszt gyomirtás mellett tettük le a voksunkat, és előszeretettel használjuk a mezotrion hatóanyagot is tartalmazó szereket. Ahol viszont előfordul a fenyércirok, ott felülkezeljük a területet Monsoon1-nal.



A PythonTM-os kezelést (Click Combi2-val és Polyglycollal tankkeverékben) 2012 május elején, optimális kukorica fenológiánál és gyomfejlettségnél végeztük el. A főbb gyomok a kakaslábfû, a muhar félék, a disznóparéj, a csattanó maszlag (ebből töménytelen mennyiség), a libatop, a parlagfû, a szerbtövis voltak.



A kezelés látványos és gyors eredményt hozott. 5 nap múlva már elszáradó gyomokat lehetett látni. Még a szőnyegszerûen borító csattanó maszlag problémája is megnyugtatóan rendeződött. A kezelés után 2 nappal kaptunk 35 mm bemosó csapadékot, így az erős gyomnyomás ellenére sem kellett felülkezelnünk.



Úgy gondolom, jól be fog jönni a cégnek ez a Python-os technológia. A látottak alapján minden olyan területen megoldást jelenthet, ahol nincs rizómás fenyércirok. Erre garancia a jó tartamhatása és a rendkívül gyors hatása.

 

Próbálja ki Ön is!

 



TM a Dow Chemical Company vagy a Dow leányvállalatának márkaneve

1 a Bayer védjegye

2 az Oxon védjegye

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!