Nagyobb pénzügyi mozgástér és kiszámíthatóbb mûködés az agrárvállalkozások számára

Agro Napló
Az agrárium a nemzetgazdaság stratégiai jelentõségû ágazata, amelyben a hazai földrajzi adottságoknak köszönhetõen jelentõs potenciál rejlik. Mindez azonban önmagában nem garantálhat állandó biztonságot. A versenyképesség megõrzéséhez fejlesztésekre, beruházásokra van szükség.

„A tőkeszegény vállalkozásoknak sokszor problémát jelent a napi likviditásuk fenntartása is, vagy jelentősebb forrást igénylő beruházáshoz szükséges fedezet előteremtése. Erre nyújthat megoldást az OTP megújult Zöldkártya hitele, amely az uniós területalapú támogatások több éves előfinanszírozásával növeli a gazdálkodók pénzügyi mozgásterét.” – mondta el Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Főosztályának vezetője.


Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Főosztályának vezetője

 

 





Milyen lehetőségek rejlenek a magyar mezőgazdaságban?



Hazánk összes mezőgazdasági területének aránya a világátlagnak közel duplája, éghajlati adottságaink szintén kedvezőek. Ezek az adottságok még jobban kihasználhatóak fejlesztésekkel, például az öntözőberendezések kiterjesztésével, vagy korszerû fajtákkal és technológiákkal. A vállalkozások eredményessége tehát javítható, és a hazai és uniós agrárfinanszírozási szabályok változásai, vagy a globális folyamatok, mint a népességszám növekedése miatt javítani is szükséges. Ehhez előre látó tervezésre és beruházásokra van szükség.







A beruházásokhoz nagyobb hitelösszegre van szükség, azonban sokan nem akarják hitelfel-vétellel hosszabb távon megkötni a kezüket.



Épp a tudatos és hosszú távú tervezéssel felvett hitel jelent kitörési lehetőséget a napi finanszírozási problémák szabta keretek közül, amellyel a gazdálkodó javíthatja a versenyképességét, termelékenységét.







Hogyan tud ebben segíteni az OTP Bank?



A bank által kínált megújult Zöldkártya hitel például több évre megfinanszírozza a területalapú támogatásokat, ezzel is kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé teheti a vállalkozás mûködését, és lehetőséget nyújthat annak bővítéséhez, növekedéséhez. A hitel likviditási problémák áthidalására megfelelő megoldást biztosít, felhasználható beruházásokhoz, vagy akár pályázatok esetén önerőként is.





Miben más a megújult OTP Zöldkártya hitel?



A hitelt kedvezőbb fedezeti háttérrel ajánljuk, így a 2 éves támogatás előfinanszírozás esetén (OTP Zöldkártya „A”) nincs szükség tárgyi fedezetre, a nagyvállalkozások 3 éves támogatási összeg előfinanszírozásánál (OTP Zöldkártya „B”) is csak a hitelösszeg támogatással nem fedezett 33%-os részére szükséges tárgyi fedezetet nyújtani. A minimum 3, maximum 300 millió forintos hitel szabad felhasználású, és nincs szükség minden évben újabb előfinanszírozási kérelem benyújtására sem.







A tájékoztatás nem teljes körû, a részletes feltételekről a www.otpbank.hu oldalon tájékozódhat. 

 


Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?