Az Ön tudásához a Penda biztosítja a gépeket!

Agro Napló
Az 1994-ben alapított, tisztán magyar tulajdonban lévõ PENDA Kft. megalakulása óta a termelõeszköz forgalmazók és felhasználók igényeinek kielégítésére törekszik. Az elsõsorban olasz importból származó termékeikre a hazai piacon képviselt gyártók zöménél kizárólagos forgalmazási joggal bírnak. Budapesti telephelyükön, valamint szerzõdéses partnereiknél – Kecskeméten, Kiskunmajsán és Békéscsabán – raktározzák és több mint 60 viszonteladó partnerükön keresztül értékesítik áruikat.


 

A siker a jó gépválasztással kezdődik



Hazánkat az utóbbi időben sújtó természeti katasztrófák, belvizek és áradások, vagy akár a vörösiszap ömlés új és újabb, olykor váratlan feladatok elé állítják a gazdálkodókat is, ahogy az aszályosodó esztendők kihívásai is hosszabb távú tervezést igényelnek.



Jó segítség ehhez a Penda Kft. kínálata.



A vállalkozás termékskálája kialakításánál és fejlesztésénél arra törekszik, hogy egy-egy tevékenységi körben teljes technológiai gépsort kínáljon a felhasználóknak. A speciális gazdasági és környezeti tényezők figyelembe vételével szolgálják ki a hazai igényeket korszerû, jó minőségû, hatékonyan üzemeltethető, a biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelő gépekkel, illetve szervizháttérrel és alkatrész utánpótlással.



Termékeik széles skálájából ízelítőül megismertetjük olvasóinkkal az alábbi gépcsoportokat, technológiákat. A kínálatuk legalább olyan sokrétû, mint a felhasználói igények, célok és elvárások.



A Dieci teleszkópos rakodók bőséges típusválasztéka lehetővé teszi az adott felhasználási területnek legmegfelelőbb gép kiválasztásával a sokoldalú és hatékony munkavégzést. Az 52–144 kW teljesítményû motorokkal készülő rakodók emelőkapacitása 2,6–7 tonnáig, emelési magasságuk 6–25 méterig terjed. A biztonságos üzemeltetéshez minden korszerû védelmi berendezést tartalmaznak, a kontrollgombos vezérléstől, az automatikus túlterhelés gátlón át, a hosszirányú borulás elleni védelemig. Mezőgazdasági, építőipari, kommunális illetve fenntartási munkáknál, extrém körülmények között is használhatók.

 


 


 

 





A Zaffrani terményszárítók gazdaságosan alkalmazhatók a gabonafélék és egyéb szemes termények felesleges nedvességtartalmának kíméletes eltávolítására. Automatizált vezérlésük lehetővé teszi a szárítási hőfok pontos szabályozhatóságát, így a vetőmagvak szárítását is. Teljesítmény választékuk 45–180 t/24h, – gázolaj, földgáz illetve PB gáz fûtőanyaggal is üzemeltethetők. Meghajtásuk erőgépről kardántengellyel, vagy elektromos hálózatról (380V) is történhet.

 


 

 



A török Yagmur gyár AGRIFARM kistraktorai gazdag alapfelszereltséggel állnak a felhasználók rendelkezésére. Ezek a következők: II. kategóriás 3 pontos csatlakozás, erő- és helyzetszabályzós hidraulika ­rendszer 1+1 pár gyors-­­csatlakozóval, valamint 3-szor 4 sebességes mechanikus sebességváltó szinkronizált irányváltóval, külön kapcsolható 540/1000/járókerék arányos TLT, változtatható nyomtávszélesség, állítható magasságú hátsó és első vonóhorog, frontsúlytartó és 4-szer 28 kg frontsúly, hátsó munkalámpa és sárga forgólámpa. Igény szerint fülkés kivitelben is rendelhetők.

 


 

 



A Mara tereprendezők bármilyen típusú talajon alkalmasak a hatékony munkavégzésre. Minden, az adott típusnak megfelelő teljesítménnyel bíró, vontatószerkezettel és TLT-vel rendelkező erőgéphez csatlakoztathatók, nem kell alkalmazni más jelentősen drágább önjáró földmunkagépet, mivel a tereprendező akár 100 méteres távolságra is át tudja helyezni az anyagot. Mezőgazdasági alkalmazása kiváló lehetőségeket jelent – előnye többek között az öntözővíz-megtakarítás a talaj egyenletessége miatt, 15–20 százalékkal kevesebb vetőmagmennyiség a kisebb szemveszteség miatt, kevesebb trágyamennyiség, kisebb mennyiségû gyomirtó, nem utolsó sorban a 15–20 százalékos termésnövekedés. A sima talajfelszínen a víz egyenletesen oszlik el, tehát kisebb költséggel nagyobb termés érhető el.

 


 


 

 



Az Emy Elenfer által gyártott lézervezérléssel kiegészíthető ID dréncső-fektető berendezések elsősorban a perforált dréncső fektetésére ajánlottak, de altalajlazítóként is kiválóan használhatók. A megfelelő mélységbe fektetett dréncső szolgál a vízkapacitáson felüli felesleges talajnedvesség elszállítására, illetve ellentétes irányban az altalaj öntözésének, vízpótlásának ellátására. A maximális fektetési mélység 1,3 m, ahol a dréncsővel meliorált területen a talajcsövek a felesleges vizet összegyûjtik, és egy csatornába vezetik le, míg száraz, vízhiányos periódusban a tábla széli öntözőcsatornából a talajcsöveken keresztül öntözővíz juttatható az altalajba, növelve ezzel a gyökérzóna nedvességtartalmát.

 


 

 





A Fissore, Greco és P.MORO árokásók új árkok nyitására, valamint korábban készített árkok tisztítására, karbantartására alkalmazhatók. A típusnak megfelelő teljesítményû traktorok hátsó 3-pont függesztésére csatlakoztathatók – a megfelelő munkavégzéshez javasolt munka közbeni haladási sebesség 400–1100 m/h. Egy- és két marókerekes, valamint oldalirányban elmozgatható kivitelben készülnek több nagyságban. Így többféle árok profilméret érhető el, a legkülönfélébb talajtípusokon, még a legkötöttebb, túlnedvesedett vagy vegetációval dúsan borított területeken is.

 






 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!