2024. május 3. péntek Tímea, Irma

HUNFERT műtrágyák - Minőség megfizethető áron

Agro Napló
Hosszú előkészítő munka után, 2013 augusztusában létrejött az a megállapodás, melynek alapján kizárólag az IKR Agrár Kft. számára komplex műtrágyát gyártanak az ismét termelésbe állított peremartoni műtrágyagyárban. A 2013. év utolsó hónapjában megkezdődött az üzemszerű gyártás is. Ezzel jó néhány esztendő után ismét elérhető a hazai gazdálkodók számára egy magyarországi gyártású NPK-komplex termékcsalád, melynek márkaneve HUNFERT. Szándékaink szerint ez a termékcsalád az elkövetkezendő években a minőségi mércévé válik a Magyarországon felhasznált komplex műtrágyák között.

A gyár termelésének újraindulása egyúttal azt is jelenti, hogy az üzemi dolgozókon és a beszállítók munkavállalóin keresztül több száz családnak nyújt az itteni műtrágyagyártás megélhetést.

Mi az IKR Agrár Kft.-ben úgy gondoljuk ebben az országban, ebben a gyárban is lehet olyan minőségű komplexeket gyártani, mint Lengyelországban, Ausztriában vagy Litvániában. Nem csak lehet, kell is!

Azon dolgozunk, hogy a HUNFERT márkanév mostantól a stabil minőséget, a kiváló ár-érték arányt és az elismerésre méltó hazai gyártási és termékfejlesztési szaktudást jelentse!

Az első osztályú alapanyagok felhasználásával és melegen granulált gyártástechnológiával készülő termékek vízoldhatóságban, a granulátumok fizikai minőségében és a csomagolásban kompromisszumok nélküli megoldást jelentenek az azokat felhasználó mezőgazdasági termelőknek.


A termékek hatóanyag-összetételének kialakításakor figyelembe vettük a hazai felhasználási szokásokat, az ország jellemző talajtípusait és termesztett növényeink igényeit is.

A HUNFERT NPK-komplexek minden összetétele tartalmaz kalciumot (Ca) és magnéziumot (Mg), valamint a legtöbbször kén- (S) kiegészítést is.

A kalcium amellett, hogy a gyökerek megfelelő fejlődéséhez nélkülözhetetlen, különösen savanyú talajok esetében fontos, hiszen a kedvező irányba befolyásolja a talaj pH-t is. A jó magnéziumellátottság minden talajtípus esetén kívánatos, mivel a klorofill alkotó elemeként alapvető szerepet játszik a növényi asszimilációs folyamatok megfelelő működésében.

A kénkiegészítés a talajok utóbbi években egyre inkább csökkenő kénkészleteinek pótlása miatt lényeges. A talajok szulfát típusú kéntartalma ugyanis a nitrát nitrogénhez hasonlóan kimosódásra hajlamos, ezért pótlása folyamatosan szükséges.

Előttünk a tavaszi műtrágyázási szezon, ezért szeretnék egy kicsit bővebb információval szolgálni néhány HUNFERT összetételről, melyek már most, az év elején is rendelhetőek.

HUNFERT NPK 8-24-24 + 9 SO3, 3 CaO, 2 MgO

Elsősorban azok figyelmébe ajánlom ezt a komplexet, akiknek nem jutott ideje az alap-
trágyázás elvégzésére ősszel. Ez a széles körűen alkalmazható, koncentrált hatóanyag-tartalmú termék őszi vagy tavaszi felhasználásra egyaránt alkalmas, hiszen vízoldhatósága az összes hatóanyagra vonatkoztatva is 90% fölötti. Foszfor- és káliumtartalomban kiegyensúlyozott, kénnel dúsított, kalcium és magnézium kiegészítésű NPK-komplex, melynek összes hatóanyag-tartalma a mezoelemeket is beleszámítva 70%! Magyarországon hagyományosan ez az egyik legnépszerűbb NPK-összetétel, nem véletlenül, hiszen az NPK hatóanyagok fajlagosan ebben a komplex termékben vásárolhatóak meg talán a legkedvezőbb áron.

HUNFERT NPK 15-15-15 + 9 SO3, 3 CaO, 2 MgO

Szintén egy Magyarországon nagyon kedvelt NPK-összetételről van szó. Kiegyensúlyozott makroelem-tartalmú, kénnel dúsított NPKkomplex kalcium- és magnézium kiegészítéssel. Általános célú műtrágya, mely napjaink tápanyag-visszapótlási elvárásait követve makroelem-tartalma mellett jelentős mennyiségű ként is tartalmaz. Így a jól ismert NPK-összetétel, a megfelelő dózisban kijuttatva immár a kénigényes keresztesvirágú növények alaptrágyázására is alkalmas lehet.

NPK 15-10-10 + 10.5 CaO, 1.6 MgO

Nitrogén túlsúlyos, jelentős mennyiségű kalciumot tartalmazó NPK-komplex magnézium kiegészítéssel. Magasabb nitrogéntartalma főleg tavaszi felhasználásra teszi alkalmassá. Felhasználása főleg foszforral és káliummal jól ellátott területekre javasolt, leginkább vetés előtti kijuttatással, magasabb Ca-tartalma miatt különösen savanyú talajokon. A magyar termelők számára kevésbé ismert NPK-összetételről van szó, melynek közkedveltté válásához hozzájárulhat kedvező ára is.

A termékek csomagolására, az áru származásának egyértelmű azonosíthatóságára is különös gondot fordítunk, hiszen egy jó minőségű műtrágya is gyorsan tönkre mehet a nem megfelelő csomagolás miatt, illetve sajnos olyan világot élünk, ahol már minden jó minőségű terméket hamisítanak. Ezért a HUNFERT műtrágyákat 700 kg belső polietilén béléssel ellátott, HUNFERT logózott PP big bag zsákokba szereljük ki a nagyobb felhasználók számára, illetve 25 kg logózott polietilén zsákokba töltve, palettizálva és zsugorfóliázva, 1200 kg raklapos egységrakományként is forgalmazzuk a kisebb mennyiséget felhasználó termelőkre is gondolva.

Péntek Csaba

termékmenedzser


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A kén a nitrogénhasznosulás motorja

A kén a nitrogénhasznosulás motorja

Kultúrnövényeink az egészséges fejlődés és a megfelelő hozam elérése érdekében valamennyi tápelemet igénylik a faj sajátosságainak megfelelő mennyiség...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!