Nitrogénmûvek Zrt. a magyar termelõk szolgálatában - 1931 óta!

Agro Napló
A hazai mûtrágyapiac meghatározó szereplõjeként a Bige Holding csoporthoz tartozó társaságok (Nitrogénmûvek Zrt., Bige Holding Kft., Bige Holding Genezis Kft., Nádudvari Agrokémiai Kft. és a Péti Nitrokomplex Kft.) elsõdleges feladatuknak a magyar mezõgazdaság teljes körû mûtrágyaellátását tekintik.



A Bige Holding csoport tagjainak célja a vevői igények magas minőségi színvonalon és rugalmas kiszolgálással történő kielégítése. A környezetvédelmet a termelési tevékenység és vállalati kultúra alapértékének tekintik.




 

A Nitrogénmûvek Zrt. közel 80 éve a magyar piac meghatározó fontosságú mûtrágyatermelője. Az elmúlt évtizedek alatt egyes termékei, mint például a Pétisó fogalommá váltak a magyar gazdálkodók számára. A Nitrogénmûvek Zrt. termelőüzemei az elmúlt években jelentős korszerûsítésen mentek át. Ennek köszönhetően egy biztonságosabb és hatékonyabb gyártási eljárással mûködő technológia került bevezetésre a Társaságnál. 2008-ban a Nitrogénmûvek Zrt. törekvéseit több elismeréssel jutalmazták. 2008. március 28-tól a Nitrogénmûvek Zrt. hivatalosan a Magyar Innovációs Klub tagja, valamint elnyerte a Business Superbrands 2008 címet is.

A Bige Holding Kft. tevékenységi köre 2004-ben kibővült kompaktált NPK mûtrágyák gyártásával, kiszerelésével.



A modern technológiával dolgozó szolnoki üzem a vevői igények alapján bármilyen összetételû komplex mûtrágya előállítására alkalmas. Ennek révén 2009-ben új összetételû Prémium és Starter NPK mûtrágyákkal jelent meg a piacon.

A nyíregyházi székhelyû Bige Holding Genezis Kft. 2004-ben kezdte meg mûködését. Tevékenységének meghatározó eleme az anyavállalat mûtrágyatermékeinek kelet-magyarországi országrészben történő forgalmazása.



A Nádudvari Agrokémiai Kft. két évtizede mûködteti korszerû folyékony mûtrágyázási rendszerét. A gazdaságos mezőgazdasági termelés érdekében 1986-ban épült a folyékony mûtrágya-gyártásra specializálódott üzem. A Társaság különböző összetételû NPK alap, starter és kiegészítő folyékony szuszpenziós mûtrágyát, valamint nitrogénoldatot gyárt nagy pontosságú számítógép-vezérléses technológiával, valamint mûtrágya-értékesítéssel is foglalkozik.



A Péti Nitrokomplex Kft. közel két évtizede folytatja a makro-, mezo- és mikroelem-tartalmú mûtrágyák gyártását, forgalmazását és fejlesztését. A speciális, kertészeti, oldat és szilárd mûtrágyák gyártása, forgalmazása mellett a Nitrogénmûvek Zrt. és a Bige Holding Kft. által gyártott alapmûtrágyák – hobbi kerti felhasználású – kis kiszerelését és forgalmazását is ellátja. Mikroelem készítményei ökológiai termesztésben is használhatók.



A Bige Holding csoport a végfelhasználók jobb kiszolgálása és a kereskedelmi tevékenység megújítása érdekében 2009-ben Genezis Partnerhálózatot hozott létre. E direkt értékesítési csapat a már mûködő forgalmazói hálózat mellett ajánlja a gazdálkodóknak a teljes Genezis mûtrágya választékot.



A nitrogén- és komplex NPK mûtrágyák, szilárd és folyékony alap- és fejtrágyák, valamint öntöző- és lombtrágyák képezik a széles Genezis termékpalettát. Az új szervezet legfontosabb feladata, hogy a fenntartható fejlődést szem előtt tartva személyre, gazdálkodóra, földterületre szabottan kínálja a megfelelő típusú és árú mûtrágyát.



Az új értékesítői rendszer lehetővé teszi, hogy közvetlen kapcsolat jöjjön létre a gyártó és a végfelhasználó között, hiszen az 56 főből álló kereskedelmi, üzletkötői hálózattól közvetlenül beszerezhető valamennyi mezőgazdasági munkához szükséges mûtrágya termék. A szaktanácsadással kiegészített teljes mûtrágyakínálat segítségével garantált a költséghatékony gazdálkodás.



A közvetlen értékesítés eredményeként a végfelhasználók a tavalyi mûtrágyaáraknál lényegesen kedvezőbb áron – kevesebb, mint a feléért – tudják megvásárolni a termékeket.

A Genezis Partnerhálózat tagjai 2010-ben is biztosítják Önök számára a megfelelő minőségû és mennyiségû mûtrágyát az eredményes gazdálkodás feltételeinek megteremtéséhez.



A Genezis Partnerhálózatról további információk a www.genezispartner.hu oldalon találhatók.

 


 





Nitrogénmûvek Zrt.

8105 Pétfürdő, Hősök tere 14.

Tel.: 06-88/620-100 

Fax: 06-88/620-102

www.nitrogen.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Van dolgunk a repcében!

Van dolgunk a repcében!

A repcetermesztésben alapvető fontossággal bír a jól megtervezett alaptrágyázási technológia. Ennek során a foszfor és a kálium teljes mennyisége mell...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?