Szõlõtõkék közé született

Agro Napló
Villányi borászok körében mutatták be a Massey Ferguson 3600-as széria traktorját. A traktort a Massey Ferguson mérnökei speciális alkalmazásra fejlesztették ki.  






 

 

A tágas, lényegesen megnövelt belső térrel megfelelő kényelmi szintet és kilátást biztosítottak, a traktor 25 fokos lejtőn is kiválóan dolgozik, fordulékony, vagyis kiválóan alkalmazkodik a szőlőtermesztők igényeihez.

A bemutató előtt Günzer Tamás villányi borásszal beszélgettünk, aki elmondta, hogy náluk a szőlőmûvelés gépesítése 30 évvel ezelőtt egy MF traktorral kezdődött.



Maradtak a jól bevált márkánál, az első MF traktort 2003-ban vásárolták. Jó döntésnek bizonyult – mondta –, nagyon elégedett vagyok a géppel is és a szervizháttérrel is. Időközben a termőterületünk megduplázódott, további gépberuházásra volt szükség, az MF legújabb modellje mellett döntöttem.



A bemutatón az Austro Diesel képviseletében Löwi Vilmos tartott előadást az új szériáról. A 3600-os sorozat mindenben megfelel a mai kor igényeinek – kezdte előadását – hiszen a fejlesztés során a felhasználói igényeket helyezték előtérbe. A traktorcsalád ideális méretekkel rendelkezik ahhoz, hogy a gyümölcs- és szőlőtermesztők igényeinek megfeleljen. Erős, robosztus kialakítású, kis fogyasztással üzemel. A felszereltség mindenben segíti a nagy hatékonyságú munkavégzést, a váltó rendelkezik elégséges munkafokozattal, mert minden munkagép más-más optimális sebességgel használható, ugyanakkor a vonulási távolságok miatt kell lennie egy gyors végsebességnek is (40 km/ó).



Ugyanilyen fontos szempont volt, hogy a mostanában terjedő hidraulikus munkagép üzemeléshez legyen a traktoron elég szivattyú és kiadószelep kapacitás (HidroPack). A hosszú munkaidő alatt a vezető csak kiváló kabinkörülmények között képes végig koncentrálni, ez ültetvényben kiemelten fontos, hiszen hibázás esetén nagymértékû lehet a kár.



Az MF 3600-as traktor bemutató filmjét megtekinthetik a www.agronaplo.hu/hirek/2582 oldalon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

Módosult az erdősítési pályázat

Módosult az erdősítési pályázat

2019. március 21-én a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.1.1-16. kódszámú „Erdősítés támogatása” elnevezésű felh...

Új ásványvízgyár épül Soltvadkerten

Új ásványvízgyár épül Soltvadkerten

Mintegy 400 millió forint európai uniós támogatásból két csarnokkal és új, innovatív eszközökkel bővíti ásványvízgyártó kapacitását a soltvadkerti Pho...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?