2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A CLAAS Hungaria Kft. Magyarország vezetõ mezõgazdasági gépgyártója

Agro Napló
A kontinensen minden harmadik kombájn a cég terméke Az észak–németországi központú CLAAS csoport kontinensünk vezetõ mezõgazdasági gépgyártója. Az 1913-ban – August Claas által – alapított cég Európában fõként a kombájnok, az önjáró szecskázók, a bálázók és a szálastakarmány-vágógépek elõállításáról ismert.  






 

 

A törökszentmiklósi CLAAS Hungaria Kft. Európa legnagyobb mezőgazdasági gépgyártójának, a CLAAS cégcsoport százszázalékos leányvállalata. A cégcsoport magyar érdekeltségénél, a CLAAS Hungaria Kft. törökszentmiklósi székhelyén november 4-én új üzemcsarnokot avattak. A termelés bővítését szolgáló beruházás átadásán jelen volt a cégcsoport tulajdonosa, Dr. Helmut Claas, aki személyes jelenlétével is hangsúlyozni kívánta a CLAAS termelő részlegei bővítésének fontosságát. Az üzemcsarnok átadására az Agro Naplót is meghívták.



A CLAAS 1997. június 1-jével vette meg a törökszentmiklósi üzemet az állami tulajdonú Mezőgéptől. Az alföldi üzem már az átvétel előtt gyártott a németországi CLAAS részére különféle mezőgazdasági berendezésekhez részegységeket, például vágófejeket dobos fûkaszákhoz és hegesztett alkatrészeket a kombájnok vágó- és szeparáló berendezéseihez.



A CLAAS magyar érdekeltségénél a termelés a dobos fûkaszák gyártásával kezdődött. Ez a tevékenység mára a kombájn vágóasztalok, a vágóasztal-szállító kocsik, ferdefelhordók fejlesztésével és gyártásával bővült ki. A CLAAS Hungaria Kft. mára a CLAAS csoport meghatározó egységévé nőtte ki magát, amely jelenleg már a közel 650 főt foglalkoztató és több, mint 10 ha területen elhelyezkedő üzemmé vált.



A CLAAS Hungaria Kft. a CLAAS csoporton belüli erősödését jelzi, hogy 2003-ban a törökszentmiklósi gyárban megalapították a vágóasztal-fejlesztő egységet, két évvel később pedig létrehozták a kelet-európai beszállító csoportot is. Ezek a lépések a német tulajdonos hosszú távú helyi elkötelezettségét jelzik. A CLAAS Hungaria Kft.-nél 2006-ban bevezetésre került a ISO 9001:2000-es minőségirányítási rendszer, amely szavatolja az itt készült termékek folyamatosan állandó magas gyártási színvonalát. Ez utóbbi biztosítása érdekében minden évben folyamatosak a beruházások, a technikai, technológiai fejlesztések a cégnél. Ennek a szemléletnek az eredménye a most átadott új, korszerû üzemcsarnok is.



A törökszentmiklósi üzem mostani bővítése érinti valamennyi termelő területet: így az előgyártást, a festőüzemet, valamint a szerelőcsarnokot is, mivel minden említett részleg alapterülete megnövekedett. A folyamatos modernizáció az üzem személyi állományát is érinti, ill. az itt dolgozók munkakörülményeinek lényeges javulását eredményezi. Egyben a törökszentmiklósi gyár dolgozóinak képzését, a legújabb ismeretek elsajátítását kiemelt feladatának tekinti, ösztönzi és támogatja munkavállalói szakismeretének és nyelvi tudásának bővítését.



A CLAAS Hungaria Kft. eddigi sikeres tevékenységét számos díj jelzi. Emellett a vállalat társadalmi szerepvállalását mutatja a különböző helyi egyesületek, iskolák támogatása is.

 


 





Képgaléria: www.agronaplo.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Traktor vezetőfülkék világa

Traktor vezetőfülkék világa

A traktorok vezetőfülkéje az a munkahelyi környezet, ahol a jármű vezetőjének akár naponta – ha megszakításokkal is – 8-12 órát is el kell töltenie. N...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!