Állattartó telepek szolgálatában

Agro Napló

Faresin Handlers teleszkópos rakodógépek

A Faresin cég ipari és mezőgazdasági rakodógépek mellett kifejlesztett olyan traktortípust is, amely a rakodáson túl vontatásra is alkalmas. Az ipari, mezőgazdasági és erdészeti munkákra használt gépeket a King Cab fülkével szereli a gyár, amely 50 mm-el szélesebb, védőráccsal védett és Sauer Danfoss hidraulikus hajtással, elektronikus vezérléssel mûködnek, ez kényelmes munkavégzést biztosít kezelőjének. Ezek a típusok az FH-628, az FH-7.30, az FH-7.35, az FH-7.42, az FH-9.30, az FH-11.30, ami azt jelenti, hogy 6 m-es magasságtól 11 m-ig, illetve

2,8 t–4,2 t-ig képesek emelni. A gép könnyebb szántóföldi munkák és szállítási feladatok elvégzésére is alkalmas.

A sebességváltó lehetőséget biztosít csökkentett sebességû munkavégzésre (pl: csemeteültetés, palántázás) és 40 km/h sebességû vontatásra is. Ez a több célra használható gép 20 000 kg teher vontatására alkalmas. Az FH-6.28-as rakodó 2 × 2 m-es méretéből adódóan kiváló kormányzási technikával rendelkezve alkalmas a hagyományos kis belmagasságú és szûk nyílású állattartó telepek és raktárak kiszolgálására. Újdonság, hogy a Faresin gyár a 6.28-as rakodóra kifejlesztette a hátsó három pont felfüggesztési lehetőségét, aminek következtében függesztett munkagépeket is mûködtethet meghatározott Le igénybevételéig, úgy, hogy közben erőleadó tengelyt (TLT) is tud hajtani. Így lehetőség van pl. függesztett permetező, vagy szippantó üzemeltetésére is.

Takarmánykeverő, -kiosztó kocsik újdonságai

Az új Faresin Leader és a kétcsigás vertikális Faresin Leader Double önjáró gépeket 9–26 m3-ig ajánljuk a partnereknek. A Leader típusoknál választható, a Double gépeknél szériafelszereltség az összkerékmeghajtás és -kormányzás. A nagy teljesítményû gép fordulékony, a King Cab kabinból kényelmesen, könnyedén lehet irányítani. A gép erős maróval (100 Le) gyors szállítórendszerrel, mérleggel (PC kapcsolat), kamerával szerelhető. A gép hidrosztatikus hajtású elektronikus irány- és sebességváltóval rendelkezik. A vontatott horizontális gépek mellett a Magnum, a Magnum Double és a Rambo vertikális gépeket ajánljuk partnereinknek. A gépek keverő egységének kialakítása azonos az önjáró gépekkel. A Rambo típus 7, 9, 11 m3-es, a Magnum erősebb változat 9–17 m3-es, a Magnum Double 2 csigás gép 12–30 m3-es, illetve 2007-től a piacon egyedül álló módon háromcsigás vertikális

40–46 m3-es kivitelben is kaphatók.

A takarmánykeverők szerkezeti felépítése, a lemezek vastagsága (18 m3-esnél nagyobb gépek esetében 25 mm-es fenéklemez vastagság) hosszú élettartamot biztosít. A gyár rugalmasan tud alkalmazkodni a méreteket tekintve az istállók nyílásaihoz, a kívánt kiosztású módozatokhoz, magasságokhoz stb. Elsődleges szempont természetesen az állat igényét maximálisan kielégítő egyöntetû és pontos takarmányadag kijuttatása, amire a Faresin gépcsalád minden típusa kiválóan alkalmas.

Svéd-dán technológia alapján gyártott tároló tartályok

Ezek a tartályok több célú alkalmazás mellett (víz, szennyvíz, szemes termények stb.) kifejezetten alkalmasak hígtrágya tárolására. A tartályokat 3–4–4,5 m magas előre gyártott falpanelekből állítjuk fel a fagyhatár alatt megépített alaplemezre. A paneleket kívülről feszítő kábelek szorítják össze, max. 3377 m3-es ûrtartalom befogadására képes. Az így felállított tartályra 20 év garanciát vállalunk. A tartályok egyedi megrendelés alapján be is fedhetők.

Ismerkedjen meg közelebbről is az Agro+Masexpo-n is forgalmazott gépeinkkel. Szeretettel várjuk Önt a Készenlét Zrt. standján.

Készenlét Zrt. 8500 Pápa, Mozsár u. 14

Telefon: 89/510-180 • Fax: 89/510-199

Email: keszenlet@keszenlet.hu • www.keszenlet.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?