Vertikum márkájú talajmûvelõ gépek új technológiai irányai

Agro Napló
A VERTIKUM KFT. 2006-ban is nagy hangsúlyt fektetett a korszerû, magas mûszaki színvonalú mezõgazdasági munkagépek fejlesztésére.

Hazai vállalatként a magyar termelési viszonyokhoz leginkább illeszkedő munkagépek fejlesztésében és gyártásában az egyik legkiemelkedőbb cég a piacon. A gyártási palettán éppúgy megtalálhatók mind a hagyományos, mind a modern talajmûvelési technológiák gépei. Teljes palettát kínál kis- és középgazdaságok, valamint a mezőgazdasági nagyüzemek számára korszerû talajmûvelő gépekből. A VERTIKUM márkájú talajmûvelő gépek országszerte keresettek és kedveltek a gazdálkodók körében, korszerû felépítésük, erős kialakításuk és versenyképes áruk miatt. A hagyományos talajmunkagépek gyártása mellett kiemelt helyen áll a cég tevékenységi körében az új talajkímélő és költségtakarékos mûvelési technológiára épülő gépek fejlesztése és gyártása.

Ezen belül a kiemelt termékkör:

• A KRM forgókapás precíziós magágykészítő gép, mely egyedülálló az európai piacon.

• A forgatás nélküli talajmûvelő rendszerek gépei az UTK, VRT és FNR nehézkultivátorok.

• A kombinátorok és kompaktorok családjába tartozó AK és NK precíziós magágykészítő gépek.

• A szőlő- és gyümölcstermesztők igényeinek megfelelően fejlesztett AVK ültetvénykultivátor család.

Az idei év kiemelt fejlesztéseként a VERTIKUM KFT. elsőként jelent meg a hazai gyártók közül az úgynevezett rövidtárcsákkal a piacon. A cél a magyar termelési viszonyokhoz jobban illeszkedő kompakt tárcsák kifejlesztése volt, különös tekintettel a nehéz mûvelési viszonyokra és a szármaradványos területeken végzett magágykészítésre. A VT típusok előnye a Nyugat-európai gyártmányokhoz képest a nehéztárcsákra jellemző masszív felépítés, az opcióként igényelhető több variációban összeállítható hatékony felszínlezáró egység. Az első üzemi körülmények között dolgozó VT-tárcsákat már nagy megelégedéssel használják a gazdálkodók. 1999 óta a SAME-DEUTZ-FAHR konszernhez tartozó Lamborghini traktorok generál importőreként országos viszonteladói hálózaton keresztül értékesítjük a modern és megbízható traktorokat teljes szervizháttérrel és alkatrészellátással 35–270 LE teljesítménytartományban.

2004 óta van jelen kínálatunkban a LOCUST kompakt rakodógép, amely több típusban 18 féle adapterválasztékkal áll az építőipari és mezőgazdasági felhasználók rendelkezésére.

A szántóföldi növénytermesztés mellett fontos helyet képvisel a szőlészeti gépek forgalmazása.

A cég által gyártott talajmûvelő eszközök forgalmazásán túl a modern piac kihívásainak megfelelően bármilyen gépigényt ki tudunk elégíteni széles kereskedői partnerhálózatunknak köszönhetően.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A klímaváltozás a nyakunkon!

A klímaváltozás a nyakunkon!

Már a 70-es években voltak előrejelzések, hogy mi fog történni, de ezt akkor nem sokan vették figyelembe, és úgy látszik, hogy még ma is csak többen s...

A sekély talajművelés – művészet

A sekély talajművelés – művészet

A sekély talajművelés egyre fontosabb lesz a csapadékszegény időjárás következtében. A tarlóhántás és tarlóápolás ill. a felszín feketén tartását csak...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!