A 15 éves Omikron Kft. jubileumi rendezvénye

Agro Napló
Kecskemét-Hetényegyházán, az Omikron Kft. telephelyén került sor a II. Omikron nap megrendezésére, mely a cég fennállásának 15. évfordulója is. Gubacsi Imre ügyvezetõ nyitotta meg a programot a meghívottak köszöntésével, és a cég történetének bemutatásával.

A cég 1991-ben alakult, és 1993-tól kezdték a gyártást, fejlesztést. Ebben az évben még csak bérelték a jelenlegi 1 ha telephelyet, ezt 1995-ben sikerült megvásárolni. 1994-ben még az egyszerû kivitelû kultivátorok és magágykészítő kombinátorok gyártásával kezdtek foglalkozni. 2006-ra a termékskála hatszorosára emelkedett.

A piaci igényekhez igazodva a bedolgozói hátteret is kialakították a folyamatos igények kielégítésére. Az idő előre haladtával országos kereskedői hálózatot építettek ki. A legrégebbi partnerük a békéscsabai Alfa-Gép Kft. A legnagyobb partnereik: IKR Zrt., Axiál Kft., KITE Zrt. A magyar piacon kívül Szerbiába és Horvátországba is exportálnak termékeket. Évente 300 munkagépet értékesítenek garanciális problémák nélkül. A folyamatos termékfejlesztések mellett új beruházásokra is szükség van. Erre jó példa az új festőüzem megépülése, mely teljessé tette a munkagépek gyártásának teljes folyamatát – fejezte be előadását az ügyvezető.

Ezt követően Dr. Soós Sándor a bevizsgált munkagépek üzemeltetési tapasztalatait osztotta meg a meghívotakkal. Személyes tapasztalataikat is elmondhatták azok a gazdálkodók, akik már használják az Omikron gépeket.
A program zárásaként a kiállított gépeknél szakmai konzultációra és szaktanácsadásra volt lehetőség.

Az Omikron Kft. az elmúlt 15 évben nagyon dinamikus fejlődésen ment keresztül. Az Agro Napló szerkesztősége a képen látható jubileumi tortával kívánt sok sikert a folytatáshoz.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!