A három társrendező célja többek közt az volt, hogy a termelőket elsőkézből tájékoztathassa a szarvasmarha-tenyésztés aktuális kérdéseiről, ill. a cégek legújabb fejlesztéseiről. Sótonyi László a Mezort Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg a találkozót, majd Magyar József szarvasmarha ágazatvezető ismertette a Mezort Zrt. eddigi eredményeit, jövőbeli szakmai elképzeléseit. Magyarországon példanélküli amit létrehoztak, 8 szarvasmarha telepen 4800 tejelő tehén egységes menedzselését valósították meg egy integrációban.
A második előadást Prof. Dr. habil. Brydl Endre a Szent István Egyetem Állatorvostudományi-Karának tanszékvezetője tartotta, ahol a tejhasznú tehenek korszerû takarmányozásának főbb szempontjait mutatta be az ellés körüli időszakban. Rövid szünet után Dr. Winfried Heimbeck, a Degussa AG szarvasmarha-takarmányozási szakértője folytatta a szakmai programot, előadásának címe: Az aminosav-egyensúly beállításának előnyei és gyakorlati vonatkozása tejhasznú tehenek takarmányozásában volt. Gergácz Zoltán, a Bábolna Takarmányipari Kft. kereskedelmi osztályvezetője (képünkön) előadásában a nagy tejtermelésû tehenek takarmányozásának néhány problémakörével foglalkozott, ahol a gyakorlat számára alkalmazható aktuális tanácsokat (szénhidrát-emésztés, kondíció-bírálat, hőstressz) is a szakavatott közönség rendelkezésére bocsátott. Egy rövid szakmai megbeszélés, ill. a zárszó után a résztvevők az arborétum hûs fái közt sétálhattak át a Thermal Hotelbe, ahol megkóstolhatták a szálloda mesterszakácsának remekeit.