Megújult az Accord Optima NT 2

Agro Napló
Amióta 1998-ban bemutatták az Optima NT változatát több ezer vetõkocsi került értékesítésre, ami azóta sok száz gazdálkodó megelégedésére dolgozik a magyar földeken. Az idõ azonban halad, így szükség volt egy minimális „ráncfelvarrásra”, kielégítve az ez idõ alatt a gazdálkodóktól érkezett visszajelzéseket, illetve módosítási kérelmeket, tökéletesítve ezzel a már meglévõ vetõgépet.

Az Optima NT szemenkénti vetőgép sikeres bemutatkozása után az ACCORD továbbfejlesztette a gépet a tőtávpontosság növelése és a megbízható mélységtartás jegyében.

OPTIMA NT2-nek hívják az átdolgozott vetőegységet, amely használható mulch vetésre és hagyományos vetésre is.



A pontos mélységtartást a csökkentett – dupla vágótárcsa és csoroszlya közti – távolság garantálja. A pontos tőtáv egyik feltétele az alacsony esési magasság, ennek érdekében a vetőházat a csoroszlyába építették be. A mélységtartást 2 db talajkövető, sárkaparóval szerelt kerék látja el. Az újratervezett csoroszlya könnyebb üríthetőséget és jobb talajáramlást biztosít a gépnek.



A vetőkocsi talajba hatolása rugók segítségével akár 50 kg-mal is emelhető, míg a hátsó csavarorsóval fokozatmentesen és precízen állíthatjuk a  vetési mélységet.  Az Optima NT2-n lévő hátsó gumi V tömörítő kerék szöge állítható és nyomása változtatható 0–40 kg között. A 225 mm átmérőjû köztes tömörítőkerék (opció) nagyban hozzájárul az optimális talaj-mag kapcsolat létrehozásához. 



Az OPTIMA NT2 elektromos hajtással, e-drive rendszerrel is rendelhető. A pontos maglehelyezés az ACCORD vetőegység által garantált, az  e-drive meghajtás esetén, ez elektromos vezérléssel párosul. Minden különálló vetőkocsi elektromotorral hajtott. Az adatátvitel és a különböző vetési paraméterek ellenőrzése, mint pl.: tőtávolság, opto-elektronikus vetésellenőrzés és mûvelőút rendszerek, egyszerûen vezérelhetőek a traktorkabinból a jelenlegi DIN/ISO-BUS standard-on keresztül.



A nagy területeken gazdálkodók számára külön előnyt jelent, hogy 2004-től az alapkivitelû 30 literes magtartály mellett rendelkezésre áll egy nagyobb kapacitású 55 literes tartály is, az effektív területteljesítmény növelésére.



A kiegészítő felszerelések széles skálája rendelhető a gépekhez, ezzel kielégítve a folyamatosan növekvő igényeket, a gazdálkodók és  bérvállalkozók részéről.

Az Optima NT2 vetőgépek akciós ajánlatát keresse kereskedőinknél!

A cikk szerzője: Szûcs Andor

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Válság van, vagy csak ránk erőltetik

Válság van, vagy csak ránk erőltetik

Állandóan azt halljuk, hogy válság van. Nincs gáz (de van, csak „nem akarjuk” átvenni), drága, így nincs vagy igen kevés a műtrágya, kevés az üzemanya...

A kukoricaaratás még messze van

A kukoricaaratás még messze van

A kukoricaaratás még messze van, a napokban nőtte ki magát a kapálásból, így még a termésről nem sok mindent lehet mondani. A napokban olvasható, előr...

Aprómag vetése Horschsal

Aprómag vetése Horschsal

Az őszi vetések sok helyen igen nehézkesen haladtak, a várva várt csapadék későn érkezett, de akkor bőséggel. Ezért tapasztaljuk most tavasszal azt is...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!