2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Profit minden résztvevõ számára

Agro Napló
Sajtótájékoztatóval egybekötött partnertalálkozót szervezett a Hód-Mezõgazda Rt. abból az alkalomból, hogy máris megkezdték jövõ évi kiállításuk szervezési munkáit.
Immáron egy év telt el a cég privatizációja óta, s ahogy Antal Gábor vezérigazgató köszöntőjében elmondta, a társaság tulajdonosi szerkezetének változása, magánkézbe kerülése a napi gazdálkodásban és a mûködésben sem okozott gondot. Tevékenységüket és integrációs szerepüket még jobban kívánják növelni, s úgy akarnak profitot termelni, illetve olyan gazdasági kapcsolatokat kívánnak kialakítani, hogy az minden partner számára hasznos és nyereséges legyen.
A társaság új tulajdonosai hosszú távú befektetésnek tekintették a Hód-Mezőgazda Rt. megvásárlását. Tevékenységük eredményességét természetesen olyan külső piaci tényezők is befolyásolják, amelyekre nincs ráhatásuk, ezért fő céljaik a versenyképesség és hatékonyság növelése, az előállított termékek önköltségének csökkentése.
A tavalyi év értékelésének rövid összefoglalójából megtudhatták a jelenlévők, hogy a növénytermesztés pozitív eredménnyel zárta az esztendőt, köszönhetően a kedvező időjárásnak. Idén azonban jelentős bevételkiesést okoz az ágazatnak az, hogy tavasszal mintegy 1330 ha szántóterületüket öntötte el, illetve károsította a belvíz.
Sertéstenyésztési stratégiájuk nyomán nemcsak a termelési szakmai mutatóik javultak, hanem az ágazat eredménytermelő képessége is .
A szarvasmarha ágazatot és a tejtermelést az országban általános helyzet jellemzi. A tej felvásárlási ára nem fedezi az önköltséget, az ágazat tevékenysége veszteséges. A Hód-Mezőgazda Rt. szakemberei több szakmai programot indítottak el a takarmányozásban és a szaporodásbiológiában, melyek eredményei mintegy 3–4 év múlva mutatkoznak meg. Kiemelt fontosságot tulajdonítanak megkezdett szarvasmarha-embrió programjuknak.
Vetőmag üzemükben folytatják a beruházások további fejlesztését, amely a szakmai munkával párusulva optimizmusra ad okot. 
A tájékoztatót fantasztikus program követte. Lehetőség volt lovaglásra, kocsikázásra de kipróbálhatták a résztvevők a Manitout, sőt disznóterelésben, illetve libaterelésben is jeleskedhettek. A média képviselői külön ügyességi versenyen küzdhettek a fődíjért, egy hannoveri utazásért. Látványos bemutató részese lehetett a nagyérdemû az elmúlt két év Manitou Olimpia győzteseinek és a Magyar Köztársaság Off-road quad bajnokainak jóvoltából. A gyerekek a pónilovaglás és quadozás mellett több ügyességi játékban is részt vehettek és a begyûjtött euro bankjegyekkel licitálhattak a különleges játékokra. A nonstop büfé gazdag kínálata pedig gondoskodott az energia-utánpótlásról.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hódít a szermaradvány mentes jelölés

Hódít a szermaradvány mentes jelölés

Egy felmérés szerint a franciák 79 százaléka úgy véli, hogy az élelmiszerek árthatnak az egészségüknek. Ez csak tovább ösztönözte, hogy az egyik legna...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!