Hagyomány, szakmaiság és újdonság a HÓD-MEZÕGAZDA Rt-nél

Agro Napló
A XII. Alföldi Állattenyésztési Napok égisze alatt új kiállítás is születik idén a Hód-Mezõgazda Rt.-nél, ahol a régi csapat az új szakmai befektetõ tulajdonosokkal megerõsödve várja az érdeklõdõket Hódmezõvásárhelyen április 22–23–24-én.


A szakemberek között kedvező fogadtatásra talált az az ötlet, mely szerint a XII. Alföldi Állattenyésztési Napokkal egy időben, ugyanazon Kiállítási Centrumban, de külön területen, a két kiállítást átjárhatóvá téve rendezik meg az I. Mezőgazda Expót.



Az ágazatok képviselői az állattenyésztési szakipari kiállítók legújabb berendezései, eszközei mellett mostantól a párhuzamos kiállításon megtekinthetik azokat a növénytermesztési gépeket is, melyek az eredményes állattenyésztés egyik alappillérének, a jó takarmánynak a termesztését, előállítását is segítik. 



A XII. Alföldi Állattenyésztési Napok az eddig megrendezett tizenegy kiállítása során éppen azzal vívta ki magának az elismerést, hogy igényes, a szakmát érintő teljes körû információszolgáltatással, gyakorlati és elméleti bemutatókkal, tájékoztatásokkal, a hazai állatkiállítási kultúra megteremtésével magas mércét állított fel. A Magyar Állattenyésztők Szövetségének és a szakmai szervezeteknek köszönhetően ide a tenyészállatok közül mindig a legjobb tenyészértékû, legszebb, legkiválóbb egyedek kerültek és kerülnek. A szakipari kiállítók pedig a legújabb állattenyésztési, tartástechnológiai, agrárinformatikai, szaporodásbiológiai, állategészségügyi, gyógyszeripari, takarmányozási és élelmiszer-ipari  termékeket vonultatják föl hazánknak abban a térségében, ahol a lakosság legnagyobb része mezőgazdasággal foglalkozik.



Az I. Mezőgazda Expo azoknak a növénytermesztésben és kertészeti ágazatokban mûködő cégeknek a jogos igényét szándékozik kielégíteni, melyek az Állattenyésztési Napokéhoz hasonló nagyságrendû és színvonalú fórumon kívánják termékeiket és tevékenységüket bemutatni. A Mezőgazda Expo közvetlenül az Állattenyésztési Napok kiállítói területe mellett egy újonnan kialakított helyen vonultatja fel a legmodernebb technológiákat, gépújdonságokat és -különlegességeket. A látványos showbírálatoktól nem túl messzire már másfajta lóerők is megmutatják majd teljesítményük legjavát. A gépi ügyességi show bemutatók bizonyára sok nézőt ejtenek majd bámulatba.



Mindkét kiállításon kiemelt jelentőséget kap ugyanakkor a mezőgazdasági szolgáltatásokkal, integrációs tevékenységgel kapcsolatos tájékoztatás, környezetvédelmi és egyéb szakmai információátadás. A házigazda-szervező Hód-Mezőgazda Rt. új tulajdonosai remélik, hogy a vidék legnagyobb mezőgazdasági szakmai rendezvényét indítják el a két kiállítás együttes megrendezésével.



A szakmai elkötelezettséget jelzi az is, a házigazdák még több szolgáltatást nyújtanak a nagyközönség érdekében, a kiállítások továbbra is ingyenesen látogathatók.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!