Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Agro Napló
Az év traktora a Deutz-Fahr Case IH dealer találkozó - Együtt formálják a jövõt EIMA 2012 - ÚJDONSÁGOK A KIÁLLÍTÁSON FENDT FORUM - EGY ÚJ VILÁG ALAPJAIT TETTÉK LE Félig függesztett Hektor eke Kétegyházán Hatékony növényvédelem, speciális fúvókákkal! Intelligens ventilátor: újgenerációs ventilátorvezérlés Két CASE IH termék nyert AE50 díjat 2013-banKIOSZTOTTÁK A 2013-AS SIMA INNOVÁCIÓS DÍJAIT Rinieri ELX - erõsített kialakítású, sormûvelõ forgóborona Sokkal több, mint csak extra térfogat - A Kverneland Rau bemutatja az új iXtra koncepcióját

Az év traktora a Deutz-Fahr

A tekintélyes „Év traktora 2013” címet a bolognai EIMA kiállításon nyerte el DEUTZ-FAHR 7250 TTV Agrotron, ám traktorcsoda nem állt meg egy elismerésnél, hiszen az előbbi mellett egyúttal az „Év Speciális Traktora 2013” díjat is „zsebre vágta”.

 

 

 

 

Case IH dealer találkozó - Együtt formálják a jövőt

 

Több mint 1200 résztvevő gyûlt össze 29 európai országból a Case IH nemzetközi dealer találkozóján.

Európa Case IH dealerei gyûltek össze az ausztriai Linzben, hogy meghallgassák az üzleti vezetés ambiciózus terveit a következő néhány évre vonatkozóan. A márkának továbbra is vezető szerepet szánnak a professzionális mezőgazdasági technológiák és szolgáltatások piacán.  Tovább

 

 

 

EIMA 2012 - ÚJDONSÁGOK A KIÁLLÍTÁSON

 

 

ANTONIO CARRARO – A JÖVŐ ÚTJA: HIDROSZTATIKUS HAJTÁSÚ TRAKTOROK 

AZ ÉV TRAKTORA LUXUS KIVITELBEN 

 

 

A világ egyik legnagyobb nemzetközi agrárkiállítása évről évre számos kiállítót, szakembert és végfelhasználót vonz. Így volt ez az idei esztendőben is. Az Antonio Carraro cég standján folyamatos volt a látogatók serege. Hét közben a szakma iránt érdeklődők, hét végén inkább a gazdák érkeztek túlnyomó többségben.

 

 

 

 

2012-ben, az „Év traktora” díjat elnyert modell, az Antonio Carraro TRH 9800-as traktor speciális változatban került kiállításra: matt fekete fényezéssel, piros bőrüléssel és bőr bevonatos kormánykerékkel. A hidrosztatikus hajtású modellen számos újítás fedezhető fel: a fülke kialakításánál tovább növelték az ergonómiai és a kényelmi funkciókat. Az elektromos vezérlésû és elektronikusan szabályozott EGR, a Clean Fix™ rendszer, a munkaeszközök elektronikus joystick-kal történő irányítása és az elektronikus sebesség szabályozó – ESC - rendszer emelik az erőgépet a luxus kategóriába.

Az Antonio Carraro újdonságokat Magyarországon az Agro+Mashexpon, az Agrolánc Kft. standján – G pavilon, 402/C – tekinthetik meg.

 

 

 

 

Részletes információt az Agrolánc Kft. fóti központjában (2151 Fót, Jedlik Ányos u. 35.), telefonon (06 27 539 640) vagy a www.agrolanc.hu oldalon keresztül kérhet.

További képeket a www.facebook.hu/Agrolanc oldalra töltöttünk. 

 

 

 

 

FENDT FORUM - EGY ÚJ VILÁG ALAPJAIT TETTÉK LE

 

Az új, jelenleg legmodernebb Fendt gyár megnyitóját követő második hónapban az AGCO ismét építkezésbe kezdett november 14-én.

Akik már jártak a gyárban tapasztalhatták, hogy a gyár mellett egy minden igényt kielégítő épületkomplexumban fogadták az odaérkező látogatókat. Ott kaptak helyet az oktatótermek és szinte a teljes Fendt marketing ebből az épületből szolgálja ki a világ kíváncsiságát. Tovább

 

 

 

Félig függesztett Hektor eke Kétegyházán

 

 

 

Az idei őszi munkák során egy újabb Vogel-Noot Hektor eke mutatta meg lenyûgöző erejét és teljesítményét a kétegyházi talajokon, Ollár Illés földterületén. Az Alfa-Gép Kft. kedves Partnere a Hektor 7 fejes ekét kukorica tarlón fogta munkára, a lazítás nélküli területen is könnyeden elérve a géppel a 35 cm munkamélységet. A 360 LE-s erőgép erejében és méreteiben is kiváló összhangban mûködött a Hektor ekével véli ifj. Ollár Illés, aki kiemelte azt is, hogy a jól megválasztott 40-es fogásszélesség tökéletes lefedést, átfedést biztosított. A 710-es hátsó kerék pedig teljesen „nyomtalan” az első fej tökéletes borításának köszönhetően. Emellett Illés hangsúlyozta, hogy a 15% alatti szlip a szántás teljes munkafolyamata alatt tartható volt.

 

 

 

 

A réselt kormánylemezeknek köszönhetően nagyon jó átforgatást láthattunk a tarlón, de emellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy a földterület és a telephely közötti több km-nyi vontatás sokkal könnyebben ment. Az eke fordulékonyságának köszönhetően a határszántás is jól kivitelezhető vele, osztja meg Illés véleményét velünk. Amely véleményeket, észrevételeket igazán köszönünk az Ollár családnak, munkájukhoz jó egészséget kívánunk.

 

 

 

 

 

Hatékony növényvédelem, speciális fúvókákkal!

 

Kultúrnövényeink preemergens gyomirtásához kiválóan alkalmas fúvókákat ismerhetnek meg heti, majd a következő 2 hétben megjelenő hírlevelekben.

A vetés után, kelés előtt kipermetezésre kerülő vegyszerek esetében fontos, hogy a vegyszer maradéktalanul fedje az előzetesen jól, aprómorzsákra elmunkált talajfelszínt. Emellett azonban fontos szem előtt tartani, hogy ebben az időszakban kevés növénytakaró található a szántóföldeken, tehát szeles idő esetén nagyobb gondot kell fordítani a vegyszer elsodródásának megakadályozására. A fenti feltételek teljesítéséhez az ID fúvókák kiválóan alkalmasak. Ezek a fúvókák úgynevezett légbeszívásos rendszerûek, ezáltal buborékcseppeket hoznak létre, megyek nagyméretûek, ezért alkalmasak az elsodródás megakadályozására, viszont a talajfelszínt elérve "felrobbannak" biztosítva ezzel a maximális fedettséget. Tovább

 

 

 

Intelligens ventilátor: újgenerációs ventilátorvezérlés

A EuroTier 2012 szakmai kiállításon mutatta be új termékét, az Intelligens Ventilátor Meghajtást (Intelligent Fan Drive), ami lehetővé teszi a háromfázisú ventilátorok energia hatékony sebességszabályzásának kontrolálását. A vezérlés alapja egy 0-10V bemeneti jel és a fejlett frekvenciaszabályozás. A ventilátor sebességét a felhasználói igényeknek megfelelően lehet pontosan szabályozni. A speciálisan kifejlesztett és szabadalmaztatott szoftver - a tényleges és valódi motor adatokat használva- lehetőséget ad arra, hogy a lehető legnagyobb energiahatékonyságot érje el. Az intelligens vezérlés különösen a minimum szellőztetés esetén hatékony igazán. A motor alacsonyabb hőmérséklete hosszabb élettartamot eredményez, a stabil IP67 ház optimális védelmet nyújt agresszív környezet esetében. Képek 

 

 

 

Két CASE IH termék nyert AE50 díjat 2013-ban

 

Két Case IH terméket választottak ki a megtisztelő AE50 2013 díjra. Az Amerikai Agrármérnökök és Biológusok Szövetsége, az ASABE által támogatott AE50 díj évente 50 terméket emel ki, melyek innovatív technológiát alkalmazó mezőgazdasági termékek. Ebben az évben a Case IH 2013 Axial-Flow® kombájn kabin és az Axial-Flow kombájnok ürítőcsigája is megkapta az elismerést. Tovább

 

 

 

KIOSZTOTTÁK A 2013-AS SIMA INNOVÁCIÓS DÍJAIT



A hagyományoknak megfelelően már idén kihirdették a SIMA innovációs díjainak győzteseit, melyek között több általunk képviselt márka fejlesztése is elismerésben részesült.

Európa legnagyobb nemzetközi mezőgazdasági kiállítását 2013. február 24. és 28. között rendezik meg Párizsban. Az innovációs díjak átadásra 2012. november 20-án került sor 250 újságíró és a gyártók képviselőinek jelenlétében.

A CLAAS három újdonságát díjazták:

CEMOS AUTOMATIC, az első teljesen automatikus elektronikus gépbeállítás optimalizáló rendszer. A CLAAS az új LEXION sorozattal, a világon elsőként mutat be egy olyan arató cséplő gépet, mely az aratási körülményekhez a gépbeállítást folyamatosan és automatikusan módosítja.

 

 

 

„UT-App” (Universal Isobus Terminal Application) – a CLAAS új „gépkereső” alkalmazása. A „gépkereső” egy olyan okostelefon és tablet számítógép alkalmazás prototípusa, ami a TELEMATICS által feldolgozott gép- és folyamatadatokat adott helyhez kapcsolódva megmutatja.

Ez az alkalmazás CLAAS iGreen kutatási projektjének keretein belül lett kifejlesztve, használata számos géphez lehetséges. Segítségével bárhol is legyünk ellenőrizhetjük a gép adatait, kihasználtságát.

 

 

 

CLAAS DYNAMIC COOLING hûtőrendszer. A megnövekedett motorteljesítmény szükségessé tette egy nagyobb teljesítményû hûtőrendszer kifejlesztését is a LEXION kombájnok számára. A 700-as modellek DYNAMIC COOLING változtatható hûtő rendszerrel szereltek, melyek a „hûtési igény“ függvényében mûködnek. Csak annyi hûtőteljesítmény áll rendelkezésre, amelyre éppen szüksége van a gépnek. A kopoltyúszerû légcsatornák segítségével egy légfüggöny is kialakul, mely megakadályozza a felszálló por hûtőbe jutását.

 

 

 

 

 

 

A Sulky az RTS rendszerért kapott elismerést: RTS (Ready To Spread). Az automata rendszerrel a felhasználók közvetlenül csatlakozhatnak a Sulky adatbázisához, ahonnan letölthetik a mûtrágya fajtához leginkább megfelelő beállításokat, így egyetlen kattintással alkalmazhatják az összes beállítást és teljesen optimalizált lesz a mûtrágyaszóró mûködése.

 

 

 

A Berthoud innovációjának lényege a növényvédőszer közvetlen befecskendezése a szórókeretre. A közvetlen befecskendezésû CLEAN permetezés-technika rendszert úgy tervezték, hogy kiküszöbölje a közvetlen befecskendezés összes hátrányát és teljes mértékben kihasználható legyen annak minden előnye. A rendszer használható a meglévő permetezőgépekkel is. Magában foglal egy ciklon keverőt a permet szivattyú és a tiszta víz tartály között, valamint három adagolószivattyút. A rendszer a fedélzeti számítógépről vezérelhető és kompatibilis a haladási sebességhez kapcsolódó kijuttatás-vezérlő rendszerrel.

 

 

 

Forrás: www.axial.hu  

 

 

 

Rinieri ELX - erősített kialakítású, sormûvelő forgóborona

 

A Rinieri cég ELX típusú soraljmûvelő berendezéseit extrém, köves területen elhelyezkedő ültetvények ápolásához ajánlja.

A vázszerkezete 3 karral került kialakításra, hajtásrendszer megerősített, nyomatékhatárolóval egybeépített. Az ütéseket gázrugó csillapítja. A kitérés vezérlése érzékelő pálcával, elektor-hidraulikus úton történik. Tovább

 

 

 

 

Sokkal több, mint csak extra térfogat - A Kverneland Rau bemutatja az új iXtra koncepcióját

 

A kiegészítő fronttartály ötlete nem új, de az innovatív iXtra koncepciója sokkal több, mint csak extra tartálytérfogat. Ez a koncepció plusz kapacitást, rugalmasságot és megnövelt hatékonyságot ad egy függesztett permetezőnek, egy kiváló permetezőt még jobbá téve, fokozza a termelékenységet. Az iXtra fronttartály az iXter függesztett permetezővel kombinálva rendelhető, mely permetező alap tartálytérfogat 1000-től 1800 literig terjed és HC szórókerete 18, 20, 21 és 24 méteres lehet. Az iXtra fronttartály összekapcsolva a legnagyobb iXter függesztett permetezővel, kb. 3000 liter hasznos tartálytérfogatot eredményez, így az iXter-iXtra kombináció komoly alternatívája lehet egy önjáró permetezőnek.

 

 

 

 

Azon traktoroknak melyek képesek a hátsó függesztésen sokkal nagyobb tömeget is szállítani, elemi szükséglet a megfelelő frontsúly. Több, mint 1100 liter névleges térfogatával az iXtra megfelelő frontsúly, növelve a traktor stabilitását, de csak akkor, ha ez szükséges! A két tartályos stratégia, független töltéssel, több lehetőséget is kínál Önnek, hogy két külön permetlé tartállyal dolgozzon, vagy okosabban, mintha egy nagy permetező lenne, ami a tartályok tartalmával egyensúlyozza magát. Ha szükséges, a permetlé mindkét irányba szállítható.

Az iXtra koncepció kombinált funkciókkal nyújt nagyobb rugalmasságot permetezés közben:

- Egytartályos használat: 60%-kal megnöveli a teljes tartálytérfogatot. 

- Kéttartályos használat: két különböző permetlé betöltésekor, az első és a hátsó tartály két független permetlé tartályként használható.

- Használat víztartályként: ha tiszta vízzel töltjük fel, az iXtra fronttartály víz szállító tartályként is használható, például egy másik területhez vagy növénykultúrához.

 

Az iXtra fronttartály az iXter permetező funkcióit használja, feltöltéskor és permetezéskor. Ezzel elkerülhető, hogy – mint járulékos költség – egy keverőtartály vagy permetlé szivattyú kelljen még a fronttartályhoz. Minden szükséges kezelőszerv a permetezőn található és az iXter EasySet szelepvezérlő paneléről üzemeltethető. A fronttartály manuális szelepvezérlő panele a töltéshez, keveréshez és tisztításához használható. Egy elektromos szivattyú biztosítja a keverést és a tisztítást, a hátsó permetezőtől függetlenül.

Frontkardán hiányában, illetve a hidraulikus tömlők hiánya miatt, az iXtra felvétele vagy leakasztása rendkívül egyszerû: csak két tömlő KAMlock csatlakozással és egy elektromos kábel – tényleg ilyen egyszerû!

Fő előnyei: 

- Komoly alternatívája az önjáró permetezőnek 

- A kéttartályos használat rugalmasságot eredményez a permetezés mûveletéhez 

- Kialakítása, az iXter függesztett permetezővel harmonizál, lágy vonalak, növénybarát felületek 

- Kiváló beláthatóság, a tábla mûvelőútjain is, mivel alacsony és kompakt a formatervezés 

- Könnyen üzemeltethető: könnyû felszerelni, egyszerûen szét csatlakoztatható és könnyen vezérelhető a szeleppanellel.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?