Digestarom - Jobb emésztés a jobb takarmány-hasznosulásért

Agro Napló
A fitogének biológiai funkcióval rendelkező, növényi eredetű takarmány-kiegészítők. A Digestarom® egy természetes alapú, gyorsan növekvő, fitogén termékcsalád, amely a kutatáson és fejlesztésen keresztül a haszonállatok termelésének rendkívül megbízható minőségére fókuszál.  

A Digestarom® különböző esszenciális olajok, gyógynövények, fûszerek és növényi kivonatok standardizált keverékén alapul. A legjobb minőségû alapanyagokból gyártják, amelyek megfelelnek a nemzeti és nemzetközi gyógyszerkönyv előírásainak.

A Digestarom®-nak sertések teljesítményére gyakorolt hatásait folyamatosan vizsgálják tudományos szinten (egyetemeken és kutató intézetekben) valamint gyakorlati szinten is (telepi kísérletek). Világszerte folytattak le számos kísérletet, hogy bizonyítsák a termék hatékonyságát különböző körülmények között. Ezáltal a tudományos vizsgálatok során kapott eredményeket megerősítették normál gazdálkodási körülmények között is.

Kocák



A kocák takarmányfelvétele a sikeres malactermelés kulcsa. A Digestarom® nem csak a takarmány-összetevők emészthetőségét javítja, de növeli a szoptató kocák takarmányfelvételét, különösen a fiatal kocákét. Jobb lesz az alom nevelése (kisebb elhullás, nagyobb növekedési erély, jobb homogenitás) valamint a koca kevesebbet veszít a súlyából ha Digestarom®-mal etetjük. A kocák jobb kondícióba kerülnek a következő szaporodási ciklusukba.

Továbbá a Digestarom® folyamatos használata a vemhesség és a szoptatás alatt növeli a termékenységet és a termelékenységet (pl.: fogamzási ráta, választott malac/koca/év).

 

Malacok



Az egészséges és gyorsan gyarapodó malacok elengedhetetlenek a sikeres sertéstermeléshez. Ennek az eredménynek az eléréséhez a legfontosabb a fiatal állatok igényeihez alkalmazott optimalizált takarmány.

A Digestarom® alkalmazása a takarmányban segít a célok elérésében. A Digestarom® segíti a malacok korai szilárd takarmányfelvételét a kiegyensúlyozott íz, édesítő és növényi kivonatok kombinációjával, valamint javítja a takarmány emészthetőségét. Tudományos kísérletekkel bizonyított, hogy a Digestarom® takarmányhoz történő adagolása szignifikánsan javítja a fehérjék hasznosítását, különös tekintettel az aminosavak ideális emésztésére.

 

Hízók



A fehérjék és aminosavak jobb emészthetősége nem csak a jobb növekedési erélyben és takarmányhasznosításban mutatkozik meg, hanem a jobb fehérje beépülésben is. A Digestarom® segítségével javulás érhető el a húsminőség és a hasított fél minőségi paramétereinek tekintetében, különösen az izomtömeg arányában.

A fehérjék jobb hasznosítása egyidejûleg csökkenti a szerves és szervetlen nitrogénvegyületek kibocsátását. Az így elért jobb minőségû levegő minimalizálja a következményes légzőszervi betegségek kockázatát. Az emésztetlen tápanyagok és metabolitok kisebb kibocsátása csökkenti a környezeti szennyeződést és hozzájárul a fenntartható sertéstermeléshez. A kilogrammonkénti energia-, valamint takarmányköltség lecsökkenthető. A Digestarom® költségcsökkenést eredményez, és ezáltal növeli a versenyképességet a hízók esetében is.

 

A Digestarom® előnyei:



A takarmány ízletességének fokozása - Magasabb takarmányfelvétel - Hatékonyabb tápanyag-értékesítés (különösen a fehérjék) - Csökkent megbetegedés és elhullás - Javuló takarmány-értékesülés és növekedési ráta malacoknál és hízóknál - Javuló termékenyülés és termelékenység kocákban csökkent környezeti károsanyag-kibocsátás - Javuló költség/haszon arány

 

Tudomány a Digestarom® mögött



A különböző stresszfaktorok − mint az étrend, a környezeti feltételek, vagy a tartás megváltozása − csökkent takarmányfelvételt, optimálistól eltérő emésztést és a tápanyagok rossz hasznosítását okozhatják. Mindezek a tényezők befolyásolják a bél egészségi állapotát. Egy egészséges emésztőrendszer azonban előfeltétele az általános egészségi állapotnak és a teljesítménynek. Ez nem csak a tápanyagok felszívódását és hasznosulását befolyásolja, de jelentős hatást gyakorol az állatok immunrendszerére is.

A molekuláris biológia szintjén zajló jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy a Digestarom® leszabályozza a NF-kB neurotranszmittert, amely gyulladásos folyamatokat indukál a bélben és csökkenti a takarmányfelvételt. Ezzel egyidejûleg a Digestarom® felszabályozza a hírvivő Nrf2-t, amely egyaránt felelős a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásért a szervezetben.

A Digestarom® arra lett kifejlesztve, hogy támogassa az emésztést, ezáltal nő a tápanyagok, különösen a fehérje, emészthetősége, valamint javítsa a takarmányozás hatékonyságát.

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CUPIDO kan takarmánykeverék

CUPIDO kan takarmánykeverék

A kanok ivarérettségét a termékenyítésre alkalmas spermiumok megjelenése jelzi. Kizárólag csak egészséges, igényeinek megfelelően takarmányozott tenyé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!