2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rövidtárcsa - a legnehezebb körülményekre is

Agro Napló
A Horsch Joker HD egy olyan rövidtárcsa, amely a nagy mennyiségű és hosszú szárú szármaradvány bekeverésére, magágykészítésre és tarlóhántásra képes.

A két sorban elhelyezett 62 cm átmérőjű tárcsák húzástávolsága 12,5 cm, így már a sekély tarlóhántásban is jól dolgozik. Azáltal, hogy a tárcsapárok egy tartókarra vannak szerelve, megnőtt az áteresztőképességük, így nagy mennyiségű szármaradványt is képesek eltömődésmentesen bedolgozni. A rövidtárcsák, nagy mennyiségű szármaradvány esetén, általában a tárcsasorok között szoktak bedugulni. Ezért a Horsch Joker HD-ban óriási a tárcsasorok közötti és a hengerig lévő távolság!


Az első sor tárcsa által feldobott talajáram még nagy sebességek mellett is a második sor előtt ér földet, és a második általi földáram a henger előtt, így nem dugulnak be a tárcsasorok és a talaj felszíne, mindamellett, hogy tárcsáról beszélünk, még egyengetve is lesz!

A dupla RollPack henger még igen nedves körülmények között is hosszan tartóan tud működni, így biztosított a késő őszi, kukorica utáni gond nélküli talajművelés is.

A Joker HD 5-6-7 m munkaszélességekben érhető el. Vonóerőigénye a 180–350 LE-kategóriákba tevődik.

A tárcsa csapágyazása teljesen karbantartásmentes, nagyra méretezett, így a hosszú élettartam jellemzi.

A talajművelési technológiában oda lehet beilleszteni, ahol gond van a nagy mennyiségű és hosszú szárú szármaradvány kezelésével. A gép súlya több mint 1,1 t/m munkaszélesség, így biztosított a legjobb talajba hatolás, és nagy sebességeknél is tartja a mélységet.





A megnyújtott vázszerkezet és a dupla henger következtében nemcsak eltömődésmentesen dolgozik, hanem a kategóriájából kiemelkedően, bármilyen körülmény mellett sem ugrál a talajon!

A Joker HD-val művelt föld egyenletesebb lesz, mint előtte!

A Joker HD egy ász a kézben, amivel a legszélsőségesebb körülmények mellett is jó minőségű munkát tudunk végezni. Ha nehéz rövidtárcsa – akkor Horsch Joker HD.

Szász Zoltán

+36-30/743-0302

A cikk szerzője: Szász Zoltán

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig legyen egy ütőkártya a kézben

Mindig legyen egy ütőkártya a kézben

Reméljük mindenki egészségben megérkezett ebbe a meleg újévbe. Az időjárás akár március elejei is lehetne. A németek sem maradtak kormány nélkül, csak...

Megújult a Horsch Joker rövidtárcsa

Megújult a Horsch Joker rövidtárcsa

A csapból is a koronavírussal kapcsolatos mindenféle információja folyik. Mennyire agresszív, maradj otthon, mossál kezet, mi lesz most! Sokan a nagy...

Horsch Joker – a rövidtárcsa

Horsch Joker – a rövidtárcsa

A rövidtárcsák nagyon népszerűek a termelők körében. Ezért ha szétnézünk a piacon, nagyon sokféle gyártmánnyal találkozunk, így elég nehéz kiválasztan...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!