2024. április 28. vasárnap Valéria

Kerékpár a győzteseknek!

Agro Napló
A korábbiaktól eltérő helyszínen, az AGROmashEXPO fórumszínpadán rendezte meg a RAGT Vetőmag Kft. 7. termelői versenyének díjátadó ünnepségét. Összesen 14 díjazottat köszöntöttek 3 kategóriában. A korai és középérésű kukorica, valamint a napraforgó termésverseny legjobbjai RAGT logóval díszített KERÉKPÁRRAL és a Tour de France versenyek hangulatát idéző, névvel és terméseredménnyel ellátott kerékpáros pólóval lettek gazdagabbak.


A közel 100 éves RAGT anyacég az utóbbi évtizedekben vágott bele a több földrészt átölelő nemzetközi hálózatának kiépítésébe, 2006-ban – tehát 10 évvel ezelőtt – döntött úgy, hogy önálló leányvállalatot jegyeztet be Magyarországon RAGT Vetőmag Kft. néven. Az RAGT-t erős innováció jellemzi, forgalmuk 14%-át fordítják fejlesztésre. Igazolja ezt a kukoricában elért előkelő és a kalászosban elért európai élmezőnybeli szerepük.

Kukoricából évente 7-8 hibridet jelentenek be magyarországi regisztrációra, így portfóliójuk folyamatosan frissül. Vallják, hogy egy innováció akkor sikeres, ha a termelők is díjazzák azt, az ő elégedett véleményük az RAGT termékeinek OSCAR-díja. A termelői versenyünkkel célunk, hogy az előzetes eredmények alapján a legígéretesebb új hibridjeinket játékos formában népszerűsítsük, illetve díjazzuk a vállalkozó kedvű és az új iránt fogékony partnereinket, hiszen ők azok a „felfedezők”, a mi „Amudssen”-jeink, akik mindig a többiek előtt találják meg a „MÁSIK UTAT A SIKERHEZ. – mondta Lonsták János, az RAGT értékesítési vezetője.

Három évvel ezelőtt újabb lépést tettek, amikor versenyzési lehetőséget hirdettek a napraforgótermelők részére is. Részben az így kialakult ismertségnek is köszönhető, hogy a 2015-ös évben 40.000 hektárt meghaladó területen termett RAGT napraforgó. Tavaly új fejezetet nyitottak az RAGT TERMELŐI VERSENY történetében – úgy döntöttek, hogy színesíti a versenyt, ha a nevezők maguk dönthetik el, hogy melyik RAGT-s hibriddel kívánnak nevezni. Így érvényesülhetett a termőhelyi adottság és nyitottabb lett a verseny. „Számunkra igazi örömet jelentett, hogy a kukorica korai éréscsoportjában 4 különböző hibriddel is nyerni lehetett, hogy a Dél-Alföldön 11 tonnás holtverseny alakult ki két különböző hibridünk között és hogy napraforgóban a Mooglli országosan kiegyenlített 4 tonnás termést adott régiótól függetlenül, igazolva igénytelenségét és stabilitását” – említette az elért eredményekkel kapcsolatban Benkő András fejlesztő.






Kattintson a képre a nagyításhoz!

 Bejelentették a 2016-os Termelői Verseny indítását, amelyet a 10. születésnap okán 10 RAGT hibriddel hirdetnek meg. A 10 győztes díja pedig 1-1 kétszemélyes bérlet a 2017. évi budapesti úszó-világbajnokságra! A részvétel feltételei nem változnak, továbbra is azzal a minimum 15 ha-os egybefüggő, GPS-koordinátákkal benevezett táblákkal lehet nevezni, amelyeken a verseny hibridjeinek valamelyikét vetették. A nevezés díjtalan. A nevezési határidő 2016. június 30.    

 -ga-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Belső erőket mozgósított az RAGT

Belső erőket mozgósított az RAGT

Több mint negyven év szakmában eltöltött idő, ebből 14 év RAGT-nál betöltött országvezetői státusz után Lonsták János nyugdíjba vonul. A szakember nev...

Új hibridek – erős innováció!

Új hibridek – erős innováció!

Ahhoz, hogy egy vállalat a mai világban sikereket érhessen el, elengedhetetlen tényező a termékének vagy szolgáltatásának teljes körű ismerete. Nincs...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!