Vetőmag - hozzuk ki belőle a legtöbbet!

Agro Napló
Mi kell a zavartalan csírázáshoz és keléshez? A magvak csírázásához rendszerint vízre és megfelelő hőmérsékletre van szükség. Abban az esetben, ha  ezek a körülmények kellő ideig rendelkezésre állnak, megindul a csírázás folyamata. Mobilizálódnak a magban raktározott tartalék tápanyagok, melyek addig táplálják a csíranövényt, míg az alkalmassá nem válik az önálló táplálkozásra. Tehát nincs szükség a csírázáshoz pl. tápanyagokra.

Miért fontos a zavartalan kelés?

A lendületes kelés és korai fejlődés alapot biztosít egy egyenletes növényállomány kialakulásához, ahol minden növény a fajtára jellemző fejlettséget ér el.



Miben tudja támogatni a Physiostart és Duostart a kelést és a korai fejlődést?

Termékeinkkel képesek vagyunk a különböző, csírázást befolyásoló tényezők döntő többségére hatni.

Figyelembe vesszük a talajadottságokat, mindenek előtt a talaj pH-ját. A Physiostart semleges-savanyú talajokon, míg a Duostart meszes-bázikus talajokon használható.

A mikrogranulátumainkban lévő biostimulátorok (Physio+ és MPPA DUO) hatóanyagai, egyedülálló módon, a vízzel együtt bejutnak a csírázó vetőmagba és fokozzák a csírázás folyamatát.

A fajtára jellemző fejlődési erélyt, vigort erősítve gyors, egyenletes kelést biztosíthatunk használatukkal.

A termékeinkben lévő biostimulátorok a kelést követően a különösen érzékeny korai fejlődési időszakban is hatnak. A kedvezőtlen klimatikus tényezőkkel szemben is védelmet biztosítanak. A  stressz-tolerancia növelésével zavartalan, erőteljes fejlődést tesznek lehetővé.



Meddig fejtik ki hatásukat a Timac Agro növénykondicionáló mikrogranulátumai?

Addig, amíg a növény képessé válik a kialakuló nagy tömegű gyökérzetével a talaj tápanyagtartalékait kiaknázni. Ez általában a tenyészidő első 4–6 hete. A hatóanyagok mennyisége és összetétele leköveti az erre az időszakra jellemző tápelemigényeket.

A fiatal növény fejletlen gyökérzetéhez alkalmazkodva könnyen felvehető és beépíthető hatóanyagok garantálják a maximális hasznosulást.

Kérjen több információt szakértőktől!

Elérhetőség: www.timacagro.hu, +36 (20) 918 6627

SZERZŐ: SZARVAS ZOLTÁN TERMÉKMENEDZSER

Timac AGRO Hungária Kft.


A cikk szerzője: Szarvas Zoltán

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!