Papp György nyert, Takács András szákszendi futamhősünk első lett régiójában

Agro Napló
Immár VIII. alkalommal adták át 2016. decemberében a Magyar Kukorica Klub Egyesület által 2009-ben kezdeményezett és azóta is minden évben megszervezett Kukorica Termésverseny résztvevőinek az elismeréseket. 65 versenyző 75 versenyparcellát regisztrált a versenyen, ám a jelentős kiesések miatt csak 53 parcella eredménye vehetett részt az értékelésben.

Az „Év Kukoricája 2016” Vándordíj átadásakor Szieberth Dénes elnök úgy értékelte a díjat immár másodszor elnyerő DKC 4943 hibridet, hogy jelentős termésstabilitásának köszönheti jó teljesítményét. A versenyt ezzel a hibriddel nyerte meg Papp György Nyírderzsről, 17,228 t/ha eredménnyel.

 

 

Takács András szákszendi futamhősünk méltán lehet büszke régiós első helyezésére. A 15,193 t/ha eredményt elérő fiatal gazda a díjátadón Döntések és dilemmák címmel megtartott összefoglaló előadásában kiemelte, számára a legnagyobb dilemmát a tőszám kérdése jelentette a „futam” során.




A szákszendi futam döntései és dilemmái: www.agronaplo.hu/termesverseny

A cikk szerzője: Agro Napló

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ki lesz a Kukoricagóré?

Ki lesz a Kukoricagóré?

2021-ben szervezte meg első ízben a Natur Agro Hungária Kft. a „Ki lesz a Kukoricagóré?” című kukorica termésversenyt. A hazai tulajdonban álló, talaj...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!