A Gallicoop az ország legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integrációjával rendelkező vállalata, saját maga végzi a pulykahús termeléshez szükséges valamennyi tevékenységet. A szarvasi székhelyű vállalat munkájával bebizonyította az elmúlt évtizedekben, hogy a minőségi magyar pulykahús piacképes nemcsak bel-, hanem külföldön is szerte a világon.
Az Érték és Minőség elismerés kapcsán Garai András, a Gallicoop marketing vezetője hangsúlyozta: „az idén 30 éves vállalat számára nagy elismerésnek számít a díj, mert ez az elismeréssel is bizonyíthatja termékei kiemelkedően jó minőségét, és növeli a vállalat ismertségét és presztízsét a fogyasztók, valamint az üzleti szféra képviselői körében is. A most díjazott klasszik pulykamell elnevezésű termék egy sonkakülönlegesség, amelynek a fehérjetartalma egyedülállóan magas a hazai kínálati palettán.”
Garai AndrásAz elmúlt 30 év alatt a Gallicoop elérte, hogy mára a vállalat és márkanév egyet jelent a megbízható, egészséges és magas minőségű termékekkel. A cég az allergénmentes élelmiszerek fejlesztésére szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a jövőben, mert úgy gondolják, hogy az innovatív gondolkodás hosszú távon megtérülő befektetés a Gallicoop számára. A Gallicoop évente mintegy nyolcezer tonna húskészítményt gyárt, és így évente mintegy 39 ezer tonna élő pulykát dolgoz fel. A cég teljes integrációban mintegy kétezer embernek biztosít megélhetést – olvasható a tájékoztatásban.