A vállalat tájékoztatása szerint a számos allergéntől is mentes Füstli Naturalhoz elnevezésű termékhez nem használnak E-számmal jelölt élelmiszer-adalékanyagot. Emellett a Sága pulykaszalámival és pulykasnackkel belépett a szárazáruk piacára is az idei év végi ünnepkör előtt.
A feldolgozott húskészítmények nagyüzemi gyártása során az élelmiszer-adalékanyagok - vagy a vásárlók által ismertebb nevükön az E-számmal jelölt anyagok - felhasználása szinte kikerülhetetlen. A mentes termékek iránti növekvő fogyasztói igény azonban arra ösztönözte a Ságát, hogy teljesen új utat keressen a termékfejlesztésben.
A szárnyashúsból készült késztermékek vezető hazai gyártója, a Sága Foods az elmúlt években egyre több allergénanyagtól tette mentessé sárvári üzemét és termékeit, fejlesztései során minél kevesebb élelmiszer-adalékanyag felhasználására törekszik.
Ennek a folyamatnak eddigi legjelentősebb eredményeként ez év őszén forgalomba került a Sága új, E-szám mentes terméke. Emellett még két új termék szója- és gluténmentes is, a sajt nélkül készült áru pedig ezenfelül laktózmentes.
A Sága szakembereinek azokat a megoldásokat kellett újra gondolniuk, amelyeket az élelmiszeripar a biztonságos nagyüzemi élelmiszergyártás érdekében alkalmaz. Az E-számos élelmiszer-adalékanyagok teljes mellőzését a receptúrában, a hagyományos gyártástechnológia felülvizsgálatát, valamint annak többlépésben történő módosítását sikerült maradéktalanul megvalósítaniuk. Az innováció eredményeként a Sága Foods készen áll arra, hogy más termékeinek is létrehozza az E-szám mentes változatát – jelentette ki Muzsek András, a társaság vezérigazgatója.