A legjobb terméshozam az Ön legjobb termőföldjéről!

Agro Napló
A KWS Magyarország Kft. a 2021-es tavaszi szezonban három szemes és egy silókukoricát dob a piacra. A tavalyi évben bemutatott Plus4Grain csoport egy új, KWS INTELIGENS nevű kiváló termőképességű kukoricahibriddel bővül.

A biztonságos kukoricatermesztést támogató  kutatási program bevezetése után a KWS a második legfontosabb termesztési célhoz is létrehozta saját programját: „A legjobb termés a legjobb termőföldről”. A program olyan hibrideket kínál a gazdálkodóknak, amelyek képesek optimálisan kihasználni a nagy termés érdekében biztosított tényezőket.

A KWS több éve folytat intenzív kutatást a kukoricahibridek jellemzőiről stresszes termesztési körülmények között. Ezen a területen az egyik legérdekesebb téma az aszály és a magas hőmérséklet hatása a vegetációs időszakban.

Ezeket a fajtákat a KWS intenzív körülmények között teszteli a legkülönfélébb klímazónák esetében, kezdve a kontinentális termőterületektől egészen az óceáni éghajlatú vidékekig.

A  hibridek az azonos éréscsoport meghatározó hibridjeihez képest magasabb termést képesek elérni a 10 t/ha átlagtermést jelentősen meghaladó területeken.

A KWS azonosította azokat a genetikai forrásokat, amelyek intenzív viszonyok között hozzájárulnak a nagyobb termőképességhez. A termés növelése csak akkor lehet eredményes, ha maximalizálni tudjuk az alábbi három paraméter legalább egyikét: növényenkénti szemek száma, hektáronkénti növények száma, és magtömeg. Ezek a hibridek fejlett gyökérzettel rendelkeznek, melyek optimális (kedvező) körülmények között szükséges mennyiségű vízzel és táp-
anyaggal látják el a növényállományt.

A következő év időjárását azonban továbbra sem tudjuk pontosan megjósolni előre. A gazdálkodók viszonylag jelentős része ezért egyszerre alkalmazza a két stratégiát a gazdaságuk különböző területein.

A 2021-es tavaszi szezonban a KWS INTELIGENS csatlakozik a kiváló termőképességű  kukoricahibridek csoportjához.

KWS INTELIGENS
FAO 400-450

  • Délkelet-Európa meghatározó hibridje,
  • intenzív korai fejlődés,
  • intenzív termesztési körülmények között rekordtermésre képes,
  • kimagaslóan jó szárstabilitás jellemzi,
  • gombás betegségekkel szembeni ellenállósága figyelemre méltó,
  • dinamikus vízleadás-gyors érés,
  • ajánlott tőszám 68–70 ezer tő/ha.

KWS INTELIGENS

A KWS INTELIGENS  csávázással kapható!

A KWS intenzív kutatást végzett az optimális csávázási technológia kidolgozása érdekében, és olyan egyedi rendszert fejlesztett ki, amely egyesíti a gazdák igénye szerinti tápelemeket.

Az  főbb előnyei

1. Erőteljesebb gyökérfejlődés, jobb táp­anyagfelvétel és növekedés hideg körülmények között is (

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KWS. Az első számú alternatíva

KWS. Az első számú alternatíva

A KWS Magyarország Kft. egy olyan vetőmag-forgalmazó vállalat, amely értékeit megőrizve évről évre folyamatosan újuló portfóliójával a gazdasági és kö...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?