Döbbenetes árak a lengyel piacokon: ennyibe kerül egy kiló hagyma
Az utóbbi 13 év legnagyobb termésének dacára a lengyel vöröshagyma ára az ötéves átlag szintje körül alakul.
Az utóbbi 13 év legnagyobb termésének dacára a lengyel vöröshagyma ára az ötéves átlag szintje körül alakul.
Az Agreste prognózisa szerint Franciaországban a póréhagyma országos termőterülete az idén 5 százalékkal marad el az utóbbi 5 év átlagától.
Átlag körüli csapadékot hozott az idei október, a havi csapadék országos átlagban 52,8 milliméter volt.
A globális átlaghőmérsékletek emelkednek, biztosra vehető, hogy 2024 lesz az eddigi legmelegebb év a világon.
Az augusztus végi hatalmas áresést követően szeptemberben folyamatosan emelkedett a zöldbab ára Lengyelországban.
Az Alpokban, a Karavankákban, a Pohorje-hegységben és a tengermelléken is átlag feletti hőmérsékleteket mértek.
A mezőgazdaság továbbra is a legrosszabbul fizető területek egyike, még az oktatás és az egészségügy is megelőzi.
Az amerikai gazdálkodók ragaszkodnak a kukoricához és a szójababhoz az árcsökkenés ellenére is.
A feldolgozott halak szempontjából az afrikai harcsát keresik leginkább a magyar vásárlók.
Sokkal jobban jár, aki saját maga szedi le a meggyet, lényegesen olcsóbban juthat hozzá.
Az átlagnál csapadékosabb lett a május, de van ahol 20 milliméter sem hullott le egy hónap alatt
Csökkent a német körtetermés idén...de miért?
Több sebből vérzik a halpiac.
Van, ahol idén először 50 fokot is mértek.
Ma is 30 fok közelében volt a hőmérséklet.
Idén egy kis javulást tapasztaltunk, de ne dőljünk hátra!
Ausztriában 250 éve nem volt ilyen.
Még semmi nincs veszve, csak essen már az eső!
Figyelem: szűkösek a szállítási kapacitások!
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.