Meglepő hírek érkeztek: döbbenetes, ami az élelmiszerárakkal történik itthon
Az elmúlt években tapasztalt jelentős élelmiszerár-emelkedés nem kizárólag magyar jelenség.
Az elmúlt években tapasztalt jelentős élelmiszerár-emelkedés nem kizárólag magyar jelenség.
A legfrissebb előrejelzések szerint 2025-ben is óriási az igény a támogatásokra a magyar élelmiszeriparban.
Jócskán megugrott az Európai Unió agrár-élelmiszeripari kereskedelme az év első felében.
Átrajzolja a korábban ismert képet az a felfedezés, amit a régészek és a kutatók tettek.
Végre megnyíltak az uniós források, egy nap alatt több tízmilliárdról döntött a kormány.
A magyarországi élelmiszeripar foglalkoztatása és árbevétele is növekedett az utóbbi időben.
Idén december 4-től kezdődik az évek óta szokásos országos téli szezonális ellenőrzés.
Legalább 400 milliárd forint fejlesztési forrás kihelyezését tervezik az élelmiszerágazatban Magyarországon.
Nemcsak a húsok, húskészítmények ára nőtt meg Magyarországon, de többek között a sertéságazat szereplőinek önköltsége is.
Erre jobb lesz felkészülni!
Meg kell erősíteni a magyar élelmiszergyártást.
Hogyan hathat az árstop az amúgy is nehéz helyzetben lévő sertéságazatra?
Együttműködik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Jogász Egylet.
Nem háríthatják át egyoldalúan az élelmiszer-beszállítókra kieső nyereségüket.
Szemléletváltásra lenne szükség.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.