Terjeszkedik a Cargill: Szingapúrban fejleszt a globális élelmiszeripari cég
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
A digitalizáció a következő időszakban alapjaiban fogja megváltoztatni a magyar mezőgazdaságot.
A világ legnagyobb és legmodernebb 3D-s élelmiszer-nyomtató üzeme nyílt meg Bécsben.
Az élelmiszer-hulladék több mint feléért a háztartások a felelősek, a megtermelt élelem csaknem egyharmada megsemmisül.
Az akció során mindössze 6 esetben indult eljárás, összesen mintegy egymillió forint értékben szabott ki bírságot a hatóság.
Elkészült az az újféle, szén-dioxidból előállított vaj, amit Bill Gates is támogat.
Hamarosan módosulnak a borkősavra és a tartarátokra vonatkozó határértékek az EU-ban.
Új élelmiszer-biztonsági törvényt fogadtak el Kínában, de kérdéses, be fogja-e tudni váltani a hozzá fűzött reményeket.
A legfrissebb jelentés szerint a bizonytalanság továbbra is állandó jellemzője az uniós mezőgazdaságnak.
A csíráztatott magvaknak és az azokból készült termékeknek fontos élettani jelentősége van.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A csomagolásnak biztosítania kell, hogy a termelő által előállított termék megfelelő mennyiségben és minőségben, biztonságosan és higiénikus formában jusson el a vásárlóhoz.
A termelőknek hosszú távon alkalmazkodni kell a klimatikus viszonyok változásaihoz.
A szakértők szerint az árak stabilizálódása, valamint a konszolidáció felgyorsulása várható a magyar élelmiszeriparban 2024-ben.
A piaci hullámzás közepette is a hazai tejipar erősítésén dolgozik a Lactalis.
Elfordultak a minőségi, magyar élelmiszerektől a hazai vásárlók az elmúlt időszakban.
Megjelent a kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és értékesítés higiéniai feltételeiről szóló rendelet.
A kistermelői rendelet felülvizsgálata már régóta napirenden volt, hogy elősegítsék a kisméretű előállítók organikus fejlődését és növekedését.
A kistermelői rendelet felülvizsgálata már régóta napirenden volt, mivel a jelenlegi szabályozás nem tartalmazta azon kereteket, melyek elősegítik a k...
Az Unilever ügyvezetője szerint 2024 elején jöhet a mélypont az élelmiszerek forgalmában.
Idén karácsonykor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, ha diós vagy mákos bejglit sütne valaki otthon.
A támogatás iránti kérelmek benyújtására 2025. január 27-től 2025. március 13-ig tartó időszakban lesz lehetőség.
Az idei évben a hipermarketek és diszkontláncok között intenzív árverseny alakult ki, ami árcsökkentéseket eredményezett a tavalyi évhez képest.
Megjelent az Agro Napló kukoricával foglalkozó különkiadványa.
Veszélyben az ünnep központi dísze? A klímaváltozás és a károsítók is nehezítik a karácsonyfa-termesztők dolgát.