Megdöbbentő, ami 2050-ben várhat ránk: még van időnk felkészülni
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
Magyar résztvevőkkel indult az élelmiszerpazarlás elleni FoodwaStop COST projekt.
Rengeteg friss gyümölcs, zöldség, valamint kenyér és tejtermék végzi a kukában hazánkban.
Étel. Megtermeljük, leraratjuk, feldolgozzuk, csomagoljuk, szállítjuk, szétosztjuk, adjuk-vesszük, elkészítjük, hogy aztán kidobjuk.
Ez durva lesz!
Félmillió ember teljes élelmezését pazaroljuk el minden évben.
Új becslési módszerrel sikerült pontosítani a számokon.
Az élelmiszer-feldolgozók nem igazán tekintik súlyos problémának a tevékenységük során képződő veszteségeket/hulladékokat – derül ki az AKI legfrisseb...
A klímaváltozás következményeit, az élelmezés-biztonság kérdéseit és az élelmiszerveszteséget nevezte a XXI. század legjelentősebb kihívásainak Nagy I...

Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható
2025 novemberében a magyar gazdák 3,3 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Államijegy, fogási napló és/vagy területi jegy nélküli horgászat miatt 189 fő ellen indult eljárás.
Európában jelentősen megnőtt a magas patogenitású madárinfluenza (HPAI) esetek száma 2025 utolsó hónapjaiban.
A csökkenő árak és növekvő termelési költségek miatt az orosz baromfitenyésztők jelentős része veszteségesen működik.