Precíziós gazdálkodási szakok indulnak a keszthelyi Georgikonon (x)
A Pannon Egyetem Georgikon Karán 2018 októberétől ismét indítják a precíziós mezőgazdasági szakmérnöki és szaktanácsadói szakokat az előző félévi kiem...
A Pannon Egyetem Georgikon Karán 2018 októberétől ismét indítják a precíziós mezőgazdasági szakmérnöki és szaktanácsadói szakokat az előző félévi kiem...
Csaknem tíz év szünet után újra indul agrármérnök tanár szak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. A...
A Földművelés és földhasználat tankönyv második kiadása, 24 szerző munkájaként, Birkás Márta szerkesztésében jelent meg a Mezőgazda Kiadó gondozásában...
A Földművelés és földhasználat tankönyv második kiadása 24 szerző munkájaként, Birkás Márta szerkesztésében jelent meg a Mezőgazda Kiadó gondozásában.
Horn Péter Széchenyi-díjas agrármérnök, az MTA rendes tagja, a Kaposvári Egyetem örökös rektor emeritusa a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillagga...
A legújabb felsőoktatási felvételi adatok szerint hosszú távon problémát okozhat az agráriumnak a szakemberhiány.
Színvonalas szaklapoknál hagyomány a szakma egykori hírességeinek életéről, munkásságáról a mai szakmai nemzedék számára is tanulságul szolgáló ismere...
A káposzta nem befejesedik, hanem fordítva, belülről kifelé hizlalja a leveleit – mondja Dobrovitz József agrármérnök, az egyik legismertebb vecsési k...
Akár egy vállalkozó mottója is lehetne ez a véletlenül megfogalmazódott mondat. Baranyiné Papp Katalin fiatal agrármérnök, a szülei által alapított ho...
Amerikai kutatók egy új módszert dolgoztak ki, amely napfény nélkül is lehetővé teszi a növények fejlődését.
Természetes környezetében karácsony táján virágzik, éghajlatunkon pedig hűvösebb helyen, 15-20 fok között érzi jól magát.
A jövő hét elején még többfelé várható hó, havas eső, eső, majd karácsony első napján már kiderül az ég, ezután vissztatr a borult, párás idő.
A vizsgálat szerint három török csoki szezámmagot tartalmazott, míg öt emírségi mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.