Áttörés jöhet a borágazatban? Nagyot robbantottak a szakértők
Innovatív technológiával azonosítják a borfajtákat, valamint a szennyezett és íz- vagy illathibás borokat.
Innovatív technológiával azonosítják a borfajtákat, valamint a szennyezett és íz- vagy illathibás borokat.
A kisebb mennyiség jó minőséggel párosulhat, de most különösen óvatosan kell bánni a musttal.
Csaknem negyven borászat várja a közönséget a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.
Hamar jön a szüret, nincs sok idő a szépítésre – Szekszárdon esőért, Egerben napsütésért imádkoznak a borászok.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szerint jelentős költségnövekedést okozott a magyar borászoknak az EPR és a DRS rendszerek bevezetése.
Továbbra is inkább szkeptikus a kötelező visszaváltási rendszerrel szemben a magyar borágazat.
A generációs változás új fogyasztói szokásokat is jelent, amelyekre reagálnia kell a pincészeteknek is.
Borágazati szereplők szerint egy természetes hullámvölgyet él meg a piac, de korai még temetni a borkultúrát.
Egyedüli magyarként lett aranyérmes a balatonlellei Bujdosó Pincészet sauvignon blanc bor.
A szőlészet hagyományairól és a klímaváltozásról is sokat elárul a csaknem háromszáz éve vezetett egyedülálló napló.
A technológia nem csak az öntözésre figyelmeztet, javaslatokat ad a népszerű házasításokra is.
A nehézségek ellenére is elégedettek a 2023-as évjáratú borokkal a hazai szakemberek.
Fehérbor és vörösbor kategóriájában is a balatoni termelők nyerték el a Magyar Bor Nagydíját 2023-ban.
Az Agrárszektor a Jammertal Borbirtokon járt: mutatjuk a galériát a látogatásunkról.
Ugyanabban a borászatban készült az ország legjobb cabernet franc-ja és cabernet sauvignonja.
A borászatok fennmaradása csak úgy biztosítható, ha a borok polci árának emelkedése a borászatok és rajtuk keresztül a szőlőtermelők jövedelmezőségének növelését szolgálja.
Jelentős árkülönbség figyelhető meg a vörös és a fehér borok fogyasztói átlagára között.
Jelentős csökkenést tapasztalnak a borfogyasztók száma és fogyasztási intenzitása terén.
Jó minőségű borokat hozó, aszús évjárat lehet az idei a borászoknak Tokaj-Hegyalján.
Nemcsak Európában, de Magyarországon is beragadtak a pincékbe a vörösborok tavaly óta.
Az előállítás nem igényel óriási termőterületet, nem kell növényvédő szerrel permetezni, műtrágyázni, és minimális a friss víz- és energiaigénye.
Megkezdődött a görög szamóca betakarítása, az első tételek exportra kerülnek, jelenleg magas árakra lehet számítani.
Lezajlott a NÉGYOSZ munkakonferenciája, új párbeszéd indult a növényi alapú táplálkozásról.
A halasztás mellett más, a képviselőcsoportok és szakmai szervezetek által javasolt módosítások is elfogadásra kerültek.
A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács megbízásából az idén elkészült a Duna-Tisza közi Homokhátság Területfejlesztési Koncepciója és Programja.