Nőtt a rozé borok népszerűsége a hazai fogyasztóknál
Az elsőként rozét fogyasztók nagyobb valószínűséggel válnak borfogyasztóvá, mint az elsőként fehér- vagy vörösbort fogyasztók.
Az elsőként rozét fogyasztók nagyobb valószínűséggel válnak borfogyasztóvá, mint az elsőként fehér- vagy vörösbort fogyasztók.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
Hamar jön a szüret, nincs sok idő a szépítésre – Szekszárdon esőért, Egerben napsütésért imádkoznak a borászok.
A generációs változás új fogyasztói szokásokat is jelent, amelyekre reagálnia kell a pincészeteknek is.
Borágazati szereplők szerint egy természetes hullámvölgyet él meg a piac, de korai még temetni a borkultúrát.
Követve a tavalyi nyár népszerű állomásait, a fogyasztók idén is találkozhatnak a Magyar Bor standokkal több hazai fesztiválon.
Pár nap múlva kezdődik a magyar borok első csúcstalálkozója.
Nemzetközi versenyen díjazták a legjobb magyar borokat.
Boredukációs kampányt indul az Agrárminisztérium támogatásával.
A Cserszegi fűszeres a magyar borfogyasztó közönség egyik legkedveltebb fajtája.
Kadarka, kéknyelű és furmint is van a kiválasztottak között.
Az exportvolumen kis mértékben csökkent, az import mennyisége viszont nőtt, és drágábbá is vált a behozott zöldborsó a lengyeleknél.
A legtöbb térségben a felső talajréteg kellően átnedvesedik, ami elősegíti a nyári kapás növények korai fejlődését.
A tavalyi termés elmaradt a szokásos volumentől, most kezdenek elfogyni a betárolt készletek.
Április 26-27-én, a hétvégi napokon az északi, keleti és a hegyvidéki déli országrészben ismét fagyos éjszakákat jeleznek a prognózisok.
A Dunántúlon néhol 15 fok sem lesz, ellenben a Tiszántúlon még elérhetjük a 25-26 fokot.