Megszólaltak a borászok: emlékezetes évjárat lehet 2024
A kisebb mennyiség jó minőséggel párosulhat, de most különösen óvatosan kell bánni a musttal.
A kisebb mennyiség jó minőséggel párosulhat, de most különösen óvatosan kell bánni a musttal.
Hamar jön a szüret, nincs sok idő a szépítésre – Szekszárdon esőért, Egerben napsütésért imádkoznak a borászok.
Bár egyre inkább közeledik a szüret ideje, de azért a növények védelméről nem szabad elfeledkezni.
10-15 százalékos költségnövekedést jelent a szőlészetekben az idén jól terjedő peronoszpóra és a lisztharmat elleni védekezés.
Hatékony növényvédelemre van szükség ahhoz, hogy egészséges legyen a szőlőtermés.
A szőlészet hagyományairól és a klímaváltozásról is sokat elárul a csaknem háromszáz éve vezetett egyedülálló napló.
Július 1-ig nyújtható be kérelem a borszőlő ültetvények szerkezetátalakítási támogatásának kifizetésére.
Annyira nem jön ki a matek, hogy még a legnevesebb borvidékeken is feladják a termelők.
Már nem sokáig lehet borszőlőültetvény létesítéséhez új telepítési engedélyt igényelni a hegybírónál.
A nehézségek ellenére is elégedettek a 2023-as évjáratú borokkal a hazai szakemberek.
Január 4-e és 22-e között lehet támogatási kérelmet benyújtani a borszőlőültetvények szerkezetátalakítására.
Jó minőségű borokat hozó, aszús évjárat lehet az idei a borászoknak Tokaj-Hegyalján.
A megnövekedett költségeket az ágazat régóta képtelen érvényesíteni az átadási árakban.
Kiváló minőségű az eddig betakarított borszőlő a villányi borvidéken, még ha a mennyiséget illetően nem is tökéletes minden.
Miközben az európai termesztők és a borászok küzdenek a klímaváltozással, a svéd és dán borkultúra most kezd kialakulni.
Kirívó a munkaerő-hiány a szőlészetekben, ezért gyorsan terjed a gépi szüretelés.
Franciaország 200 millió eurót költ a felesleges borok megsemmisítésére a kereslet csökkenése miatt.
Nincs egyszerű dolga a szőlőtermesztőknek, és a szakemberek szerint idén sem lesz meg az álomhatár a termésmennyiségben.
Mindjárt megjelenik a piacok kínálatában a zamatos hazai csemegeszőlő. A NAK és a FruitVeb közös körképe szerint évente mintegy 10-12 ezer tonna piaci...
Hamarosan megjelenik a piacok, boltok kínálatában a zamatos magyarországi csemegeszőlő.
A fogyasztói szokások változása miatt már feldarabolva, megtisztítva, konyhakészen is megvásárolhatjuk a sütőtököt.
December 3-5-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
Még nem tisztázott, hogy pontosan hogyan néznének ki az uniós címkék az élelmiszereken a gyakorlatban.
Két évvel ezelőtt fogadták el a Kunming–Montreal Globális Biológiai Sokféleség Keretrendszert, melynek végrehajtása most az elsődleges feladat.
A csicseriborsó kiváló szárazságtűrő képessége és magas fehérjetartalma révén fenntartható alternatívát kínálhat az élelmezésbiztonság megteremtéséhez.