A magyarok is nyitottak a vegán húshelyettesítőkre
A magyar lakosság csaknem 30%-a kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5% rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús K...
A magyar lakosság csaknem 30%-a kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5% rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús K...
Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Európai Friss Csapat program részeként június 17-ére a Zöldség- és Gyümölcsna...
A HuBakers Trade Kft. 2018. évben pályázatot nyújtott be a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (2018-1.1.2-KFI) tárgyú felhívásra „Technológi...
Folytatódik az „Európai Friss Kalandok” programsorozat, aminek második szakasza most kezdődik el „Európai Friss Csapat” elnevezéssel – jelentette be a...
Egy tudományos összehasonlító elemzés alapján nem is kevés!
Az immunitás a tányérunkon át épül fel az alapvető mikrotápanyagokból: lipidek, vitaminok, nyomelemek, rostok, antioxidánsok.
Egyre inkább előtérbe kerülnek a glutén-, laktózmentes, kalóriaszegény vagy fehérjében és rostban gazdag, vegán, vegetáriánus vagy szuperelemekkel dús...
A közelmúltban podcast-beszélgetést folytatott Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Marton Adrienn gasztroműsor-vezető, éte...
Omega-3 zsírsavat is tartalmazó, tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen (SZIE), mindez elsősorban a várandós kismamák és születendő gy...
A sütőtök és a gomba egészségre jótékony hatását érdemes mindenkinek észben tartani, mert az őszi-téli időszakban jobban oda kell figyelni az egészsé...
Folytatja a Lidl só- és cukoroptimalizálási programját közölte a Lidl Magyarország lapunkkal, emlékeztetve arra: 2019-ben jelentette be a kiskereskede...
Az immunitás a tányérunkon át épül fel az alapvető mikrotápanyagokból: lipidek, vitaminok, nyomelemek, rostok, antioxidánsok.
Az immunitás a tányérunkon át épül fel az alapvető mikrotápanyagokból: lipidek, vitaminok, nyomelemek, rostok, antioxidánsok.
Akár fogyni szeretne, akár megőrizné a karcsúságát, az Európai Friss Kalandok program elárulja, melyik az a hazai gyümölcs, amelyik mindkét esetben se...
A kanok ivarérettségét a termékenyítésre alkalmas spermiumok megjelenése jelzi. Kizárólag csak egészséges, igényeinek megfelelően takarmányozott tenyé...
A járvány ideje alatt a kiskereskedők világszerte azt tapasztalták, hogy a bioélelmiszerek eladása jelentősen emelkedett, mindebből pedig a kutatók a...
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által végzett első elemzés kimutatta, hogy az egységes szabályozásnak köszönhető...
A tej és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos elemei, hiszen számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak megfelelő összetétel...
A napokban zárult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Itthonról Otthonra” nevű iskolai tájékoztató fórumsorozata – tájékoztatta az agrárkamara az A...
Magyarországon a lakosság harmada eszik csupán naponta zöldséget és gyümölcsöt.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Második alkalommal díjazta a legjobb gazdákat a Kukorica Kör Egyesület 2025 január 16-án.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.
2021 júniusa óta most van a legmagasabb szinten a kukorica jegyzése a chicagói árutőzsdén.
Jelentősen drágult a spanyol és marokkói importból származó paradicsom Lengyelországban.