Erste: a borpiacon a mennyiség helyett a minőség a nyerő (x)
A borpiacon a mennyiségi értékesítés helyét a minőségi, azaz a magasabb hozzáadott értéket tartalmazó termékek veszik át, ennek szellemében írt alá az...
A borpiacon a mennyiségi értékesítés helyét a minőségi, azaz a magasabb hozzáadott értéket tartalmazó termékek veszik át, ennek szellemében írt alá az...
Az idén is megválasztották az év Egri Bortermelőjét, az elismerést a minden évben átadják az Egri Bikavér Ünnepen. A vándordíjat eben az évben Tóth Is...
A terveknek megfelelően halad a szőlő-bor kutatás-fejlesztési kiválósági központ létrehozása Egerben, a projekt keretében végzett kutatások első eredm...
Két héttel korábban kezdődik a szüret az egri és a mátrai borvidéken, a korai érésű szőlőfajták, az Irsai Olivér szürete már a héten elkezdődik a Mátr...
Heves megye mindkét borvidékén, az egrin és a mátrain korábban kezdődött a megszokottnál a szüret, a gazdák jó minőségű szőlőtermésre számíthatnak – m...
Amerikai kutatók egy új módszert dolgoztak ki, amely napfény nélkül is lehetővé teszi a növények fejlődését.
Természetes környezetében karácsony táján virágzik, éghajlatunkon pedig hűvösebb helyen, 15-20 fok között érzi jól magát.
A jövő hét elején még többfelé várható hó, havas eső, eső, majd karácsony első napján már kiderül az ég, ezután vissztatr a borult, párás idő.
A vizsgálat szerint három török csoki szezámmagot tartalmazott, míg öt emírségi mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.