Aggasztó hírek jöttek a magyar szőlőről: ezt sok pincészet meglépte itthon
Egyre nehezebb helyzetben vannak a magyar szőlőtermesztők, sokan már a tevékenység felhagyását fontolgatják.
Egyre nehezebb helyzetben vannak a magyar szőlőtermesztők, sokan már a tevékenység felhagyását fontolgatják.
Továbbra sincsenek könnyű helyzetben a magyar méhészek, de idén még az időjárás is alaposan kifogott rajtuk.
Az ipari felvásárlás fellendülése elszívta az étkezési áru piacáról a feldolgozóiparba szánt tételeket, ennek tulajdonítható a drágulás a lengyel piacokon.
Nincs túl fényes helyzetben az európai és a magyar sertéságazat, de azért vannak biztató előjelek is.
Jó minőségű borokat hozó, aszús évjárat lehet az idei a borászoknak Tokaj-Hegyalján.
Szeptember végén már az 52,5-54 Ft/kg közötti sávban mozog a léalma felvásárlási ára a lengyel feldolgozóüzemekben.
Idén 40%-kal magasabb a tavalyinál az ipari paradicsom felvásárlási átlagára a világon.
A szakemberek szerint az új-zélandi időjárás már jobban hat a tejtermékek árára, mint a hazai.
Júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése.
Lassan indul be a szezon.
A tavalyinál jóval nagyobb meggytermés várható az országban.
Hiába a rekordközeli termés, ha nincs, aki leszedje a cseresznyét.
Bulgáriában már megkezdődött a cseresznyeszezon.
Nagy lendületet vett márciusban a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése.
Tovább lassult februárban a mezőgazdasági termelői árak emelkedése.
Januárban lassult a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése.
Árat emelnének a borászok, hogy ne dőljön be az ágazat.
Júniusban tovább gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése.
A gabonafélék drágulása húzta a felvásárlási árakat áprilisban.
Lehet, hogy ezzel még mindig nincs vége.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.