Ezzel az állattal lehet most nagyot kaszálni? Külföldön is keresik, szárnyal az ára
A FAO novemberben megjelent rövid távú előrevetítése szerint a juhhús globális termelése 17,01 millió tonnára növekedhet 2024-ben.
A FAO novemberben megjelent rövid távú előrevetítése szerint a juhhús globális termelése 17,01 millió tonnára növekedhet 2024-ben.
Az NGM tájékoztatása szerint 100 termékre bővülhet az online árfigyelőben megfigyelt termékek köre.
2024 a magyar sertéstartók számára nehezebb volt, mint a tavalyi, de éves szinten jövedelmező volt a gazdálkodás.
2023-ban a szalmonellózis továbbra is az egyik leggyakrabban jelentett zoonotikus betegség vol az EU-ban.
Az élelmiszerek csomagolásán megtaláljuk, hogy azok meddig fogyaszthatók, ám helytelen tárolással ez az időtartam lerövidülhet.
Folyamatosan nő a növényi alapú termékek népszerűsége, a növényi alternatívákkal számos élelmiszer könnyedén kiváltható.
Nagy pofont kaphatnak a német termelők a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt.
Továbbra is jelentős a rénszarvastartás szerepe az EU északi országaiban, a hagyományok őrzése mellett a piac számára is egyre fontosabb az ágazat.
A megkérdezettek közül szinte ugyanannyian sütik bő olajban a gyorsfagyasztott, boltban kapható rántott húst, mint akik olaj nélkül, sütőben vagy air fryerben.
Az évet vizsgálva a FAO élelmiszerár-index 122,0 pontos átlaggal zárt, ami 2,1%-kal alacsonyabb a 2023-as évi átlagnál.
Az árak mérsékelt emelkedést mutattak 2024-ben, az átlagos élelmiszer-infláció 3 százalék körül alakult.
Hazánkban is több helyen kapható béka, fürj vagy galambhús, melyeknek megkérik az árát, de mégis van rájuk kereslet.
Ha a termék nevében nem szerepel a virsli szó, akkor az nem felel meg az élelmiszerkönyvi előírásoknak.
Németországban a zöldségek fogyasztása nő, de a gyümölcsfogyasztás csökkenő tendenciát mutat.
A Kormány támogatja a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. fejlesztéseit az Élelmiszeripar Bajnokai Program keretében.
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Kérdések, aggályok övezik a laborhúsok világát, egyelőre túl sok a megválaszolatlan kérdés.
Évente körülbelül 30 kg sertéshús fogy fejenként itthon, elindult a fogyasztását ösztönző kampány.
Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
A végtelen puszták egyik legikonikusabb legelő állatának, a racka juhnak a jövője évtizedekig veszélyben forgott.
Tovább növekszik a napi közteher mértéke az egyszerűsített foglalkoztatásban hazánkban.
Már elérhető az Agro Napló legújabb, január lapszáma, rengeteg fontos tudnivalóval.
Az egyidejű spanyol és marokkói termelési nehézségek az uniós piacok ellátására vonatkozóan is kockázatot jelenthetnek.
A tavalyival megegyező szinten van a cékla ára Lengyelországban, és ez várhatóan a továbbiakban is így fog maradni.
A FAO novemberben megjelent rövid távú előrevetítése szerint a juhhús globális termelése 17,01 millió tonnára növekedhet 2024-ben.