Veszélyes kártevő pusztítja a magyar repcét: így lehet védekezni ellene
Talán a repce az egyetlen szántóföldi kultúra, melyben a kártevők több problémát okoznak, mint a kórokozók.
Talán a repce az egyetlen szántóföldi kultúra, melyben a kártevők több problémát okoznak, mint a kórokozók.
Folyamatosan csökken hazánkban a repce vetésterülete, idén már nem éri el 130 hektárt sem.
Ha betartjuk ezeket a tippeket, biztosan kiváló minőségű paradicsomot takaríthatunk be.
A növények egyik legfontosabb díszítő értékére, a virágokra számos tényező befolyással lehet.
A gazdag, bőséges termést adó kertben a pocok jelenléte gyakran jelenthet némi veszteséget, de nem olyan nagy kártevő, mint sokan gondolják.
Nagy baj van a Bakonyban az őshonos kőrisfákkal, a szakértők szerint egyelőre nincs rá megoldás.
Ennek a szőlőtulajdonosok nem fognak örülni.
A brokkoli és a karfiol szinte teljesen megsemmisült.
Kabócaszerű rovarok árasztották el az Egyesült Államokat.
Lesz még olcsóbb a magyar paradicsom?
A búza mellett a kukorica is veszélyben van.
Nagyszabású kísérlet indult a dió védelme érdekében.
Már nem csak a kártevők pusztítanak a szántóföldeken, éledeznek a kórokozók is.
Egyre erősödik a rovarkártevők aktivitása a gyümölcsösökben.
A csapadékhiány mellett a rovarkártevők fenyegetik leginkább a növényeket.
A szárazság ellenére folyamatosan erősödik a rovarkártevők jelenléte.
Most kell nagyon odafigyelni a szántóföldi növények egészségére!
Lehet, hogy egészen eddig rosszul csináltuk a vetésforgós növénytermesztést?
Ha enyhe lesz a tél, károsítók szempontjából kemény évre számíthatunk idén is.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.