Ki-ki vet, de ki arat?
Sokan még mindig nem hiszik el, de a korszakváltás elérte a szántóföldi növénytermesztést is.
Sokan még mindig nem hiszik el, de a korszakváltás elérte a szántóföldi növénytermesztést is.
A magyar szántóföldi növénytermesztés leggyakoribb eleme a kalászosok vetése, nem hiányozhat egyetlen vetésforgóból sem.
Szántóföldi növénytermesztésünk egyre szélsőségesebb környezeti körülmények között kénytelen működni.
Már betakarításra kerültek az őszi kalászosok és már lassan tervezés alatt van hova, mekkora és milyen területre kerüljenek az őszi vetésű gabonák a vetésforgóban.
Az idei év mezőgazdasági szempontból érdekes kettősséget mutatott az országban, különösen a búza minőségének tekintetében.
A talajok értéke is csökken, ha kockabálákban füstölik el a következő évi termések jó részét!
A növénytermesztés alaptétele, hogy az elvárt terméshozamhoz biztosítanunk kell a megfelelő tőszámot, illetve azt fenn kell tartanunk a betakarításig.
A HySEED hibridkalászosok termesztéstechnológiája eltér a megszokottól
A Limagrain kalászos gabona nemesítése a világ öt kontinensén található kutatóállomások hálózatának köszönhetően képes a különböző élelmiszer-ipari igényeknek megfelelő fajták előállítására.
Vége az aratásnak, és a gyors értékelések alapján többé-kevésbé elégedettek lehetünk a terméseredménnyel, mert az országos átlag (5,7 t/ha körül) egész jó, de a minőség már egy másik kérdés.
A hazai szója vetésterület emelkedésének felkarolásával, valamint kalászos genetikáival vált országos integrátorként ismertté a vasvári székhelyű Karintia Kft.
Talajmegőrzés a modern mezőgazdaságban
Tapasztalatból tudom: szükség van őszi gyomirtásra
Válasszon a SAATEN-UNION új, stressztűrő kalászos fajtái közül!
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.