Egyre többen mondanak le a sertéshúsról Európában: mi történik itt?
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
A szakemberek attól tartanak, hogy a gyengébb minőségű húskészítmények felé fordulhatnak a magyar fogyasztók.
Nincs húsvét sonka nélkül!
Bekövetkezett, amitől sokan tartottak.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
A sertéshús népszerűsége töretlen.
Lesznek, akik felhagynak a termeléssel.
A tenyésztők, ha tehetik, igyekeznek hamarabb értékesíteni az állatokat.
Komoly áremelkedésekre lehet számítani a húsok, húskészítmények terén.
Ismét elindult a kampány.
Élénkítheti a fogyasztást a húsok jelölése.
A műhúsok Magyarországon is egyre több helyen elérhetők.
Még évekig eltarthat a drágulás.
Országos szinten a cseresznyetermés akár 70%-a is kieshet az idei évben a románoknál.
Rábapordányban is megjelenhetett a ragadós száj- és körömfájás, több állaton észlelték a betegség tüneteit, de a végleges diagnózisra még várni kell.
Délután pedig - idén először a 30 fokot is elérhetjük, sőt kicsivel meg is haladhatjuk.
Gyökeres átalakulásra van szükség a mezőgazdaság szinte minden területén Magyarországon.
15 uniós országból csak akkor lehet behozni fogékony állatfajokat, ha vérmintájuk negatív a vírusra.