Ez sokat változtatna a magyarok életén is: a legtöbben nem is tudnak róla
Az ökológiai lábnyomot gyakran globális hektárban (gha) mérik, amely egy olyan egység, amely figyelembe veszi a földterületek termelékenységét és a biokapacitást.
Az ökológiai lábnyomot gyakran globális hektárban (gha) mérik, amely egy olyan egység, amely figyelembe veszi a földterületek termelékenységét és a biokapacitást.
A legtöbb élelmiszer előállítása üvegházhatású gázok kibocsátásával jár, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Lezajlott a NÉGYOSZ munkakonferenciája, új párbeszéd indult a növényi alapú táplálkozásról.
A Modern Plant Based Foods felvásárolta a növényi alapú kutyatápra specializálódott AnimalKind céget.
Egy idei felmérés szerint olaszok 7,2%-a vallja magát vegetáriánusnak, míg 2023-ban ez az arány 4,2% volt.
A világ legnagyobb és legmodernebb 3D-s élelmiszer-nyomtató üzeme nyílt meg Bécsben.
A tej egészségre gyakorolt hatása a szakemberek között is vitatott téma napjainkban.
A húsipar világszerte nem visszaszorulást, hanem növekedést mutat, annak ellenére, hogy egyre többen választják a húsmentes étrendet.
A McDonald's nemet mond a növényi alapú hamburgerekre, úgy gondolják, ezek a termékek egyik piacon sem voltak sikeresek.
Tehenek nélkül létrehozott, tisztán növényi sajtot hozna létre egy izraeli start-up vállalkozás.
A növényi alapú italok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, viszont hazai gyártó még nincsen egyelőre.
A laboratóriumi vizsgálatok több esetben állati eredetű fehérjét is kimutattak a vegánnak ígért ételekben.
Az előrejelzések szerint 2050-re 60-70 százalékkal több húsra lenne szüksége az emberiségnek.
Németországban széles piaca van a növényi alapú élelmiszereknek, de a nagyarányú vegetáriánus népesség még többet szeretne.
Már közel 700 millió eurót veszített a Danone a cégcsoport oroszországi leányvállalatának lefoglalása miatt.
A növényi eredetű hús- és tejtermék imitátumok esetében szigorúbb uniós szabályozásra van szükség.
Állásfoglalás-tervezetet készített a Copa-Cogeca a növényi alapú helyettesítő termékekről.
Jól látszik, hogy egyértelműen húsfogyasztó nemzetnek mondhatják magukat a magyarok.
Az elmúlt néhány évben a nemzetközi és a hazai piacon egyaránt egyre nagyobb mennyiségben és választékban jelentek meg különböző növényi alapú élelmiszerek és készételek.
A tavalyi évben a mentett állatok legnagyobb részét madarak tették ki, ami 1301 egyedet jelent.
Nagyobb mennyiségű, legfeljebb közepes minőségű, rosszabbul tárolható tétel került a nagybani piacokra.
Világszerte, így hazánkban is egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor-érzékenységtől.
A kifejlesztett katalizátorok környezetbarát kémiai eljárásokat és fenntartható mezőgazdaságot támogathatnak.
Tenyésztőketrecekből szöktek ki az idegenhonos fajok az Adriai-tengeren Horvátországban.